základní část, 11. kolo
29.10.2011 18:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Roda JC - AFC Ajax 0:4

Po dlouhé době zavládla v táboře amsterdamského Ajaxu opět vítězná nálada. Svěřenci trenéra De Boera totiž zvládli zápas na půdě Rody a na své konto si připsali cenné vítězství 4:0.

Již v úvodu zápasu hostující hráči jasně ukázali, že za každou cenu půjdou za vítězstvím. Do vedení se nakonec dostali po pouhých šesti minutách hry. Janssen společně s Eriksenem předvedli pěknou akci, na jejímž konci se zjevil právě dánský mladík a úspěšně zakončil.

Blízko vyrovnání se v 23. minutě ocitnul kanonýr Mads Junker, jenže v zakončení selhal - míč poslal těsně nad břevno. Tím to však neskončilo a Roda hrozila i nadále. Nejprve hlavičkoval nepřesně Vuković, následně Vermeer zlikvidoval střelecký pokus Malkiho.

Na začátku druhého dějství udeřil Ajax znovu. Eriksen rychle rozehrál přímý kop, centrem za obranu našel volného Thea Janssena, který se následně zjevil v jasné tutovce a v poklidu zakončil přesně k tyčce.

Hostující fotbalisté se po druhém vstřeleném gólu dostali do velké herní pohody, kterou potvrdili v 57. minutě dalším přesným zásahem. Anita utekl po pravé straně hřiště, poté předložil míč Lukokiovi, který z úrovně penalty neomylně zakončil.

Roda to ale stále nevzdávala a tvrdě bojovala. O snížení se pokoušel aktivní Sanharib Malki, jenže neuspěl. Ze čtvrtého gólu se tak nakonec pět minut před koncem radoval opět Ajax. Střelou z úhlu se prosadil Lorenzo Ebicilio a stanovil tak konečné skóre zápasu.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
afc ajax

zopakujme si to hlavne skóre

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady snad ajax problemy mít nebude

Reagovat
smazaný uživatel

jupí! Konečně měl ajax lehčího soupeře a využil toho parádně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele