základní část, 26. kolo
18.03.2012 14:30 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - SC Heerenveen 5:1

Fotbalisté PSV se snad konečně dostali z krize a poté, co vypadli z Evropské ligy a utržili debakl od Twente, konečně v důležitém souboji dominovali. Konkurenční Heerenveen, který je také v boji o titul, deklasovali domácí jasně 5:1 a dostali se na třetí místo pouze o dva body za vedoucí Alkmaar a o jeden za druhý Ajax. Nicméně ani Heerenveen ještě není ze hry o titul, je šestý a společně se čtvrtým Twente a pátým Feyenoordem ztrácí na Alkmaar pět bodů.

Vedoucí branku svěřenců kouče Phillipa Cocyho dal hrdina posledních dní Ola Toivonen, další dvě branky vsítil oživlý střelec Dries Mertens, který se s osmnácti trefami posunul na páté místo tabulky střelců Eredivisie. Po příchodu nového kouče tentokráte zafungovala skvěle i obrana a domácí povolili jenkrátce po přestávce, kdy si vlastní branku vsítil Erik Pieters. Ovšem v závěrečné půl hodině si domácí vzali zpět své vedení díky čtyřem brankám.

Morálku hostů narušil hned v 5. minutě švédský kanonýr Toivonen, který fantasticky pronikl až do pokutového území a pravačkou kolem gólmana Briana Vandenbusscheho zavěsil přímo do horního rohu. Hosté se dostali zpátky do hry v 51. minutě, kdy střelu Viktora Elma sice vyrazil konečky prstů gólman Przemyslaw Tyton, avšak míč se odrazil přímo od Pieterse a padáčkem zapadl za bezmocného polského gólmana.

Nicméně domácí šli zpátky do vedení o šest minut později, kdy Mertens přešel přes dva obránce a kroucenou střelou zamířil do vzdálenějšího rohu. Necelých dvacet minut před koncem zvýšil stav Orlando Engelaar, který po fantastickém průniku famózně přehodil Vandenbusscheho. O tři minuty později definitivně rozhodl svou druhou trefou Mertens. Ten si naběhl za obranu na dlouhý pas Pieterse a střelou z voleje rozjásal Philips Stadium počtvrté.

Hosté ještě chtěli snížit, jenže v 85. minutě nadělil Heerenveenu pověstného búra střídající Memphis Depay, který si po centru z pravého křídla naběhl na vzdálenější tyč a zakončoval do prázdné branky. PSV se v příštím kole pokusí navázat na skvělý výkon na půdě konkurenčního Ajaxu a může ho v tabulce přeskočit, Heerenveen si pokusí napravit reputaci v souboji se zachraňujícím se Venlem.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Budu příomen živě, takže chcu over 6,5 gólů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by to od Eindhovenu cekal takovou naloz...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele