základní část, 23. kolo
25.02.2012 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - FC Groningen 4:0

Nijmegen doma perfektně zvládl své utkání a svého soka z Groningenu jednoznačně přehrál. Za vše mluví konečný výsledek 4:0.

Začátek utkání patřil domácímu celku. Ten hned od prvních minut dával najevo, že rozhodně nedá svou kůži lacino. Do první velké šance se v 5. minutě dostal hlavičkující Rens van Eijden, který si naskočil na centr Lasse Schona. Jeho pokus však skončil těsně nad břevnem hostující branky. O deset minut později se scénář prakticky opakoval. Centrující Kevin Conboy našel volného Navarone Foora. Jeho hlavička však postrádala přesnost.

Domácí dominovali a v běžící 21. minutě si vypracovali další velkou šanci. Osamocená Foor se uvolnil a přesným pasem našel volného Georga. Ten se s míčem nemazlil a okamžitě jej napálil směr hostující branka. Luciano v brance Groningenu nestihl zareagovat a domácí šli do vedení.

Po půlhodině hry se síly na hřišti srovnali, ovšem vzápětí přišla pro hosty další rána. Ve 33. minutě totiž perfektním centrem našel Bram Nuytinck nabíhajícího Schona, který s menší pomocí bránícího Ivense dokázal usměrnit míč za záda hostujícího brankáře - 2:0.

Poločas vyzněl mnohem lépe pro domácí a zdálo se, že Groningen jen marně hledal motivaci. Začátek druhé půle byl však vyrovnaný. Groningen dokonce zaznamenal první větší šanci, když se do zakončení dostal Tadič. Babos však v brance NEC nezklamal a svůj celek podržel. Poté se oba celky oťukávaly, avšak po pár minutách opět Nijmegen získal pevnou půdu pod nohama a diktoval hru.

V běžící 63. minutě přišla na řadu rychlá akce NEC. Dlouhý výkop domácího brankáře Babose prodloužil hlavičkou do běhu Georgemu omylem bránící Ivens. George tak pelášil sám na Luciana, který tváří v tvář útočníkovi nemohl nic dělat - 3:0.

Hostující padli na kolena. Nijmegen jasně diktoval hru a o vítězi již bylo rozhodnuto. Utkání se tak jen dohrávalo. Závěrečný nátlak Groningenu ani nepřicházel a tak necelých třináct minut před koncem stanovil ještě konečné skóre utkání Goossens, který překonal Luciana počtvrté.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 alebo 2:2

Reagovat
Zajda

Tohle bych nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

ou

Reagovat
smazaný uživatel

Groningen - tym dvou tvari

Reagovat
Zajda

Je to tak ale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele