základní část, 27. kolo
24.03.2012 19:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

NAC Breda - NEC Nijmegen 1:1

Fotbalisté Bredy nedokázali v domácím prostředí porazit konkurenční Nijmegen a jejich manko tak stále činí čtyři body. Breda zůstává čtrnáctá, její náskok na Den Haag zůstává jeden bod a na šestnácté Venlo se zvýšil na pět korálků. Breda tak minimálně do zítra zůstane o skóre za Utrechtem a Heraclesem, kdy oba protivníky čeká vzájemný duel. Nijmegen zůstal na desátém místě, avšak po zítřejším klání Waalwiku může ještě o jednu příčku klesnout.

Hosté se přitom dostali do vedení po dvaceti minutách hry zásluhou zkušeného záložníka Lasse Schöneho a do konce poločasu měli jasně navrch. Postupem času se hra vyrovnával a nakonec necelou čtvrthodinu před koncem NAC srovnalo zásluhou Nourdina Boukhariho. Hosté zcela ovládli úvodní dějství. Nejprve musel gólman Jelle ten Rouwelaar vychytat zcela osamoceného Schöneho, ihned poté hlavičkoval Genero Zeefuik pouze do břevna.

Schöne ale nakonec uspěl ve 20. minutě, když napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho přízemní rána zapadla přímo k tyči kolem Ten Rouwelaara. Hosté mohli okamžitě navýšit, po krásné kombinaci a velkých zmatcích ale pálil Krisztian Vadocz nad branku. Minutu před koncem úvodního dějství pálil dobře Anthony Lurling a jeho sražená rána mířila do branky, ovšem na brankové čáře zachraňoval celou situaci úspěšnou hlavičkou Eric Botteghin.

Hosté ještě zahrozili na začátku druhé půle dvěma nepřesnými střelami Lurlinga, pak už ale dominovala Breda. Nakonec po přímém volném kopu Youssefa El Akchaouie prodlužoval hlavičkou Botteghin na Boukhariho a ten nedal gólmanovi Gáboru Babosovi žádnou naději - 1:1. Hostující brankář následně zlikvidoval také pokus Buijse, Zeefuik svou střelou otřel balón o tyčku. V nastavení ještě zachránil Bredu od pohromy Ten Rouwelaar po hlavičce Rense van Eijdena a zápas tak skončil spravedlivou remízou.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele