základní část, 15. kolo
04.12.2011 14:30 CET
2 : 6
(0:2)

Reportáž

FC Utrecht - FC Twente 2:6

V Eredivisii se v neděli rodily velice překvapivé výsledky, hlavně se v prosincových utkáních rozhodně nečekal tak velký počet branek. A na půdě Utrechtu jich padlo opravdu hodně - hned osm. K tomu šest do sítě domácího Utrechtu. Twente se přiblížilo vedoucímu Alkmaaru na rozdíl čtyř bodů a za PSV je pouze o bod, dokázalo totiž dosáhnout na třicetibodovou hranici. Utrecht zůstává třináctý se šestnácti body a v příštím utkání má co napravovat.

Twente v minulých devíti kláních vždy po jednom vítězství dvakrát remizovalo a stejná situace platila i teď, tentokráte to ovšem bylo od samého začátku přesvědčivé vítězství. Navíc žádný hráč hattrick nevsítili a o šest tref se podělily hned čtyři hráči. Twente by se tak mohlo konečně odpíchnout k pravidelným vítězstvím, výrazně ho jistě povzbudila výhra nad anglickým Fulhamem v Evropské lize, díky němuž skončí ve své skupině na prvním místě.

Hosté se dostali do vedení už v 8. minutě zásluhou Petera Wisgerhofa, který si naskočil hlavou na přímý volný kop Oly Johna a nekompromisně zavěsil. O pět minut později vedl favorit o dvě trefy, když se do role střelce tentokráte vžil John a střelou asi z dvanácti metrů zamířil přímo do levého dolního rohu za bezmocného gólmana Roba Van Dijka. To bylo po gólové stránce z prvního dějství vše, po pauze se však děly ještě zajímavější věci.

Rob Van Dijk si i tak připisoval nespočet dobrých zákroků, jenže dvě minuty po pauze opět domácí obrana nepohlídala standardní situaci soupeře a Willem Janssen nemohl hlavou minout. Po necelé hodině hry to už bylo 4:0 pro hosty, když z hranice vápna trefil přesně pravý dolní růžek opět Janssen. Hrozící debakl ještě zvýšil v 63. minutě svou druhou trefou v zápase John, který utekl na levé straně všem a poslal balón podél Van Dijka - 0:5.

Domácí si ale uvědomovali blížící se ostudu a alespoň výsledek kosmeticky upravili. V 68. minutě se podařilo zmást obranu Twente zkušenému Franku Demougemu a pravý dolní roh branky patřil v tuto chvíli jen jemu - 1:5. Za další čtyři minuty naopak přesně z voleje zamířil do pravého horního rohu Dave Bulthius, konečné slovo ale přeci jen měli svěřenci kouče Co-Adriaanseho. Střídající Steven Berghuis upravil v 83. minutě střelou po zemi na konečných 2:6.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele