základní část, 8. kolo
02.10.2011 14:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Twente - SBV Excelsior 2:2

Twente nezvládlo roli favorita a v domácím zápase klopýtlo proti poslednímu Excelsioru, uhrálo pouze remízu 2:2.

Utkání začalo lépe pro hostující celek. Ten se překvapivě tlačil do zakončení a během prvních minut byl mnohem více aktivní než domácí. První šance přišla také z kopaček Excelsioru. Do velké šance se dostal Edwin De Graaf, avšak proti jeho střele se položil bránící Douglas Franco a skóre se tak neměnilo.

Stav se změnil až ve 34. minutě, když si domácí John dvakrát vyměnil míč s Jankem a následnou střelou na zadní tyč překonal padajícího brankáře hostů. Domácí tak vedli a zdálo se, že druhý poločas již bude jen formalitou.

Druhý poločas ovšem začal velmi opatrně. Takřka nic nenabízel a zdálo se, že utkání skončí velmi hubeným vítězstvím Twente. Exlcelsior však ke konci značně přidal na aktivitě a utkání hodně zdramatizoval. První velký šok přišel v běžící 85. minutě, když Maatsen vysprintoval proti domácí obraně a prošel ji jako nůž máslem. Následná střela z výborné pozice znamenala snadné srovnání.

Netrvalo však dlouho a na stadionu v Enschede se zastavil život. Maatsen podruhé utekl všem svým pronásledovatelům a podruhé přesně zavěsil. Hostující celek ze dna tabulky tak náhle vedl 2:1 a do konec utkání zbývali necelé čtyři minuty.

Twente se tak dostalo pod velký tlak a každý míč směřoval do pokutového území. Tlak domácích vzrůstal a bylo jen otázkou času, kdy rozhodčí odpíská konec. Poté přilétl další centr do pokutového území, ve kterém se nejlépe zorientoval De Jong a šikovnou hlavičkou srovnal na konečných 2:2.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele