základní část, 11. kolo
29.10.2011 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Twente - PSV Eindhoven 2:2

Ani další souboj velikánů nenašel svého vítěze a je už snad tradicí, že Ajax, PSV, Twente, Alkmaar a Feyenoord ve většině svých vzájemných duelů hrají nerozhodně. To samé se totiž nyní stalo stánku De Grolsch Veste, kde domácí Twente uhrálo bod s PSV, tentokráte to ale v žádném případě žádný nudný duel nebyl. Oba celky totiž dokázaly vsítit dvě branky, rozhodčí udělil červenou kartu a do samého závěru nebylo jisté nic.

Domácí se sice dostali už po deseti minutách hry do vedení, jenže uplynulo jen několik sekund a na druhé straně bylo srovnáno. V polovině druhého dějství navíc hosté otočili stav, avšak též jim to nevydrželo dlouho a domácí protivník o necelou čtvrthodinu později vyrovnal. Hosté by si ale možná odvezli všechny korálky, nebýt vyloučení Kevina Strootmana v 72. minutě.

Twente si připsalo již svou čtvrtou remízu z pěti utkání, avšak utkání s největšími protivníky už má za sebou. Domácí využili hned svou první šanci zápasu, kdy po rohovém kopu se ocitl ve vápně zcela osamocen Douglas Franco a zamířil přímo do dolního levého rohu. V tuto uvili se zdálo, že Enschede bude nahoře, avšak hřebínek domácím spadl za necelých šedesát sekund. Po centru Georgina Wijnalduma sice Zakaria Labyad balón netrefil, od něho se ale přeci jen se štěstím v síti třepetal.

PSV už v 19. minutě muselo měnit obrannou řadu, kvůli zranění odstoupil ze hry Abel Tamata a nahradil ho Jetro Willems. Domácí tlačili v dalším průběhu ještě více, ovšem po nezajímavém úvodním dějství se začaly dít věci až v tom druhém. Po necelé hodině hry po skvělé střele Luuka de Jonga brilantně hlavou odvrátil do bezpečí právě náhradník Willems. Nicméně z ničeho nic dokázali udeřit hosté.

Po centru z levé strany od Driese Mertense hlavičkoval totiž přesně Marcelo a s domácím celkem to vypadlo zle. Avšak necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem nejprve po sólu pálil z dvaceti metrů mimo tři tyče Wijnaldum, následně Strootman obdržel přímou červenou kartu za nevybíravý faul na De Jonga. Proto přišel v 78. minutě trest a konečná vyrovnávací branka, které předcházelo ještě několik šancí.

Tu největší spálil právě De Jong, který v tváří tvář neuspěl švédskému gólmanovi Andreasu Isakssonovi. Poté už ale poslal Ola John balón na zadní tyč a Leroy Fer na švédského "obra" vyzrát dokázal - 2:2. V závěru ještě v domácím dresu hrozil Nacer Chadli a v tom hostujícím Mertens, na spravedlivé remíze se už ale nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele