základní část, 10. kolo
23.10.2011 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Groningen - FC Twente 1:1

Fotbalisté Twente nedokázali navázat na své dva poslední úspěchy z venkovního prostředí a po dvou vysokých výhrách 4:1 a 4:0 se urodila na půdě Groningenu remíza 1:1. Twente tak ztratilo v boji o titul a manko na vedoucí Alkmaar se zvýšilo na čtyři body. Díky zaváhání PSV si Twente udrželo v tabulce druhé místo s jedenadvaceti body na kontě. Groningen po minulé prohře 0:2 v Almelu napravil své zaváhání.

V tabulce se udržel v horních patrech a nyní mu patří deváté místo se ziskem čtrnácti bodů. Přitom hosté už po dvaceti odehraných minutách na stánku Euroborg vedli 1:0 a vypadalo to, že stejně jako obvykle dotáhnou těsný výsledek do zdárného konce. To se však nestalo a domácí se nevzdali, dokázali najít jednu skulinku v defenzívě favorita a před polovinou druhého dějství bylo srovnáno.

Domácí vstoupili do utkání lépe a David Texeira si hned na úvod vytvořil velice dobrou příležitost, nicméně branku netrefil. Následně jeho klubový kolega Dušan Tadič vypálil velice tvrdě po spolupráci s Lorenzo Burnetem, avšak ani on nemířil mezi tři tyče. Tlak domácích vyvrcholil po centru Burneta, kdy hlavičkoval osamocený Leandro Bacuna, ale skvělý zákrok předvedl gólman Nikolay Mihaylov. A proto se ihned na druhé straně trestalo.

Twente totiž svou první příležitost zápasu okamžitě proměnilo v branku. Z hranice vápna vypálil Ola John a s mírným přispěním gólmana Groningenu Briana Van Loo skončil balón v síti - 0:1. Domácí však nesložili zbraně a okamžitě se snažili odpovědět. Po půl hodině hry vypálil Petter Andersson, Mihaylov byl však pozorný. Po změně stran se ukázalitéž hosté, pokus Marca Janka ale dokázal zlikvidovat Van Loo.

Jenže v dalším průběhu opět úřadovali domácí a dočkali se vytoužené odměny. Po centru Burneta ještě minul z dobré pozice Andersson, v 66 .minutě už ale bylo srovnáno. Po dobré střele Texeiry vyrazil brankář Mihaylov jen k Hyunu Junu Sukovi a ten ze sedmi metrů nemohl minout. V závěru se ještě snažili strhnout výhru na stranu hostů Wout Brama, Nacer Chadli, John i Denny Landzaat, avšak stav zápasu již zůstal neměnný.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele