základní část, 8. kolo
02.10.2011 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - AFC Ajax 1:0

Fotbalisty Ajaxu evidentně opustila forma, což se potvrdilo také dnes, kdy si v Groningenu připsali na své konto první letošní porážku. Na vedoucí Alkmaar tak nově ztrácí už rovných šest bodů.

Již začátek zápasu jasně ukázal, že na hostující borce nebude čekat jednoduchý souboj. Stačilo skutečně málo a už od sedmé minuty mohli dokonce prohrávat. Po Tadićově centru od rohového praporku ale nehlavičkoval přesně van Dijk. Zanedlouho zahrozil také Ajax, konkrétně křídelník Miralem Sulejmani. Ten prošel přes špatně bránící obranu, jenže zakončení mu moc nevyšlo a míč poslal vedle.

Zhruba po půlhodině hry vyslal na domácí bránu svou typickou dělovku stoper Jan Vertonghen, gólman van Loo se ovšem vytasil s pohotovým zákrokem a míč vyrazil. Plné ruce práce měl vzápětí také jeho protějšek Kenneth Vermeer, který byl přinucen likvidovat dalekonosný pokus Kieftenbelda. Těsně před přestávkou pak ještě zakončovali nepřesně jak Janssen, tak krátce po něm i Bacuna.

V 58. minutě mohl poslat favorizovaný Ajax konečně do vedení zkušený útočník Bulykin, jenže opět narazil na jistého van Loa. O čtyři minuty později nakonec udeřil Groningen. Van der Wiel zahrál v šestnáctce rukou, za což viděl druhou žlutou kartu a navíc daroval domácím fotbalistům výhodu pokutového kopu. Ten nakonec proměnil střelou k levé tyčce Leandro Bacuna.

I v deseti lidech se snažil Ajax s nepříznivým stavem něco udělat, jenže nebylo mu přáno. Největší šanci si každopádně vypracoval v 76. minutě, kdy De Jonga vychytal dnes výborný van Loo. V nastaveném čase mohl vedení pojistit druhým gólem Texeira, ovšem povedeného centru tadiće využít nedokázal. Mrzet jej to ale zase tolik nemuselo.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

tak snáď 1:3 už konečne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele