základní část, 10. kolo
21.10.2011 20:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

BV De Graafschap - NAC Breda 3:1

De Graafschap dokázal v páteční předehrávce desátého kola zdolat v poměru 3:1 bojovnou Bredu a na své konto si připsal nesmírně cenné tři body. Minimálně do sobotního večera navíc opustil také pásmo sestupu.

Superboeren se sice v minulých týdnech výsledkově trápili, proti Bredě ale začali velmi dobře a hned v úvodu jasně ukázali, že půjdou za ziskem tří bodů. V první šanci zápasu se objevil již po pěti minutách Nenad Srečković, ovšem svou ránu z přímého kopu poslal těsně nad břevno ten Rouwelaarovy brány.

Breda dokázala velmi záhy odpovědět, ani ona se však z branky radovat nemohla. Ömera Bayrama vychytal gólman De Winter, Anthony Lurling pro změnu po pěkném centru Schildera pálil vedle.

Pak ale vzal otěže zápasu opět pod svou kontrolu De Graafschap a výsledkem jeho snažení byl úvodní gól. De Leeuwovu hlavičku sice dokázal ten Rouwelaar ještě lapit, na De Pavertovu střelu do levého dolního rohu byl už ale krátký. Zbytek první půle se již dohrál v poklidném tempu a bez branek.

Vyrovnání přišlo až v 56. minutě, kdy Schilder vyslal na domácí bránu hodně nepříjemnou pozemní dělovku, se kterou De Winter skutečně nemohl nic dělat. De Graafschap ovšem dokázal okamžitě zareagovat a už o minutu později se skóre měnilo znovu. Kujala využil špatného bránění hostujících hráčů a vstřelil svůj premiérový gól v nizozemské Eredivisie.

Breda pochopitelně nechtěla odjíždět naprázdno, a tak se snažila opět o vyrovnání. Nejblíže byl zřejmě Bayram, se svým dalekonosným pokusem ale na De Wintera nevyzrál. V 76. minutě naopak De Graafschap přidal třetí gól. Hlavou se prosadil útočník Rydell Poepon a definitivně tak zlomil veškerý odpor hostů.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele