základní část, 26. kolo
18.03.2012 16:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - NAC Breda 0:0

Fotbalisté Alkmaaru nedokázali udržet tříbodové vedení na čele Eredivisie a opět se boj o titul nesmírně vyrovnává. V domácím prostředí totiž po skvělém postupu do čtvrtfinále Evropské ligy pouze remizoval s Bredou, která bojuje o záchranu. Alkmaar tak vede už pouze o bod před druhým Ajaxem a PSV ztrácí jen dva korálky, celkově ještě AZ klidně může spadnout na šesté místo. Breda se naopak lehce oddálila baráži.

V tuto chvíli disponuje na čtrnáctém místě čtyřbodovým náskokem na Venlo a i nyní ukázala, že na papírově silnější protivníky to umí. Svěřenci kouče Gertjana Verbeeka sice byli v utkání lepším celkem, ale své šance v branky přetavit nedokázali. Do té první se dostal již v sedmé minutě Jozy Altidore, jenže jeho pokus z hranice vápna kryl Jelle ten Rouwelaar. Ten asi také fantasticky poradil s únikem Rasmuse Elma, kterému se vrhl pod nohy a balón sebral.

V dalším průběhu sice dokázal Brett Holman přehodit gólmana Bredy, jenže míč šel přeci jen těsně vedle tyče. Blízko brance byl i o něco později Elm, jeho rána z přímého volného kopu ale minula tyčku o pár decimetrů. Hosté postupem času dokázali i útočit a v samém závěru dokonce měli více šancí. Vidět byl především Santi Kolk, který svedl několik soubojů s domácím gólmanem Estebanem Alvardem.

Nejprve se Kolk ocitl zcela osamocen ve vápně, ovšem brilantní zákrok nohou předvedl právě Alvardo. Dvacet minut před koncem otestoval Kolk domácího strážce podruhé, nicméně Alvardo šel včas k zemi. V samém závěru to ještě Kolk zkusil z dálky, balón však šel hodně mimo a AZ si již vytvářelo pouze náznaky šancí. V dalším zápase bude mít šanci napravit zaváhání doma s rozjetým Waalwijkem a Breda přivítá konkurenční Nijmegen.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
afc ajax

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele