základní část, 13. kolo
19.11.2011 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - NAC Breda 2:2

Neuvěřitelné! Ajax měl vítězství proti Bredě skutečně na dosah, v závěrečné pětiminutovce ale inkasoval dva góly a spokojit se musel pouze s bodem za remízu 2:2. Ustojí trenér De Boer také tento výpadek?

Domácí fotbalisté vstoupili do utkání podle očekávání velmi aktivně. V úvodních minutách jednoznačně určovali tempo hry, i přesto si ale nedokázali dlouhou dobu vypracovat žádnou skutečnou gólovku. Za zmínku stojí snad jen Bulykinova zblokovaná střela a dělovka zkušeného Janssena, se kterou si bez problémů poradil gólman Ten Rouwelaar. Z úctyhodné vzdálenosti vyzkoušel své štěstí také stoper Toby Alderweireld, k úspěšnému zakončení ale měl pořádně daleko.

V 28. minutě musel hřiště opustit zraněný útočník Bulykin, kterého nahradil Nicolás Lodeiro. A uruguayský špílmachr začal velmi aktivně. Během několika sekund na trávníku si připsal hned dva střelecké pokusy - první byl zblokován na roh, hned vzápětí pro změnu pálil vedle.

Na gól si tak musel Ajax počkat až do 36. minuty. Lodeiro výbornou přihrávku do běhu vyslal vpřed Sulejmaniho, ten využil svých rychlých nohou a z ostrého úhlu překonal také Ten Rouwelaara. Vedení mohl před přestávkou pojistit ještě Lodeiro, tomu se ovšem povedlo nastřelit pouze boční síť.

Po pouhých pěti minutách druhé půle mohl být stav utkání opět nerozhodný. V obrovské šanci se objevil hostující Anthony Lurling, jenže na gólmana Vermeera vyzrát nedokázal. Hned z protiútoku naopak nebezpečně zahrozil Ebecilio, který se efektivně zbavil Gilissena, při zakončení ale postrádal přesnost.

V 60. minutě se vydal na útočný výlet stoper Jan Vertonghen a hned mohl vstřelit gól. Bravurním zákrokem se ale prezentoval Ten Rouwelaar, jenž míč vyrazil na roh. Ajax se pochopitelně i po zbytek zápasu tlačil za každou cenu dopředu a chtěl přidat další branku. Řadu svých akcí však zbytečně překombinoval, a proto se k zakončení příliš častokrát nedostal.

Vytouženého gólu se ovšem nakonec přeci jen dočkal. V 83. minutě si Boerrigter zpracoval míč na zadní tyči a skulinou mezi Ten Rouwelaarem a tyčkou jej propasíroval do sítě. Breda se ale nevzdala a všem domácím příznivcům připravila opravdový šok. Už po dvou minutách snížil, za přispění tragického zákroku Vermeera, Santi Kolk, v samotném závěru pak nádhernou dalekonosnou ranou vyrovnal na konečných 2:2 Schilder.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
afc ajax

no snáď vyhráme 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

trapnej ajax...

Reagovat
smazaný uživatel

šupa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele