základní část, 11. kolo
27.10.2010 20:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Willem II - FC Twente 1:3

Fotbalisté Twente dokázali potvrdit roli velkého favorita a získali důležité tři body do tabulky. Vrátili se proto zpátky na druhé místo, stále však ztrácí na vedoucí PSV dva body a před dotírajícím Ajaxem jsou pouze o bod. Nicméně na půdě outsidera to vůbec neměli lehké, po čtvrthodině totiž prohrávali. Ještě do pauzy však dokázali stav zvrátit a ve druhé půli si výsledek již pohlídali. Tilburg je tak stále beznadějně poslední s jedním bodem.

Hrdinou utkání se stal Luuk De Jong, který nejprve po necelé půlhodině srovnal skóre a ve druhé půli po dvaceti minutách hry položil bojovný Willem II definitivně na lopatky. Hosté mohli jít do vedení už v 10.minutě, nicméně pokus Nacera Chadliho pro domácího gólmana Davina Verhulsta příliš nebezpečný nebyl. A domácí překvapivě udeřili o pět minut později. Rowin Van Zaanen dostal krásnou přihrávku do vápna a levačkou k tyči rozjásal většinu z jedenácti tisíc diváků.

Jenže vedení domácích vskutku netrvalo dlouho a hosté ani ne po odehrané půlhodině srovnali. Po rohovém kopu nechala domácí obrana úplně volného De Jonga a ten se nemohl zblízka mýlit - 1:1. Hosté se uklidnili osm minut před koncem a šli do kabin s jednobrankovým vedením. Těsně před tím ještě vyslal báječnou střelu Andreas Landgren, tu ovšem dokázal brankář Verhulst brilantně zlikvidovat. Jenže na následnou akci byl krátký.

Po rohovém kopu Thea Janssena naopak Verhulst lehce zaváhal a balón se dostal až ke Douglasovi, který chytře zakončil. Hosté mohli navýšit náskok ještě do půle, rána Dennyho Landzaata šla ale o něco vedle. Zkraje druhého dějství se dostali do nadějných možností De Jong a Roberto Rosales, mezi tři tyče však nezamířili. Tilburg se do zakončení nemohl dostat ani v nejmenším a na obranu Enschede byl vskutku krátký.

V 64. minutě k tomu inkasoval potřetí, když tomu opět předcházel rohový kop. Z něho zakroutil balón do vápna zase Janssen a De Jong bez problémů upravil na konečných 3:1 pro Twente. V příštím kole se obhájce titulu utkán ve šlágru kola s Eindhovenem a celé Holandsko se již na tento zápas těší. Tilburg bude bojovat na půdě Kerkrade o svoje první vítězství, avšak ani nyní se mu moc šancí nedává.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
AjaxFans

Willem udržet,zatím paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele