základní část, 15. kolo
21.11.2010 14:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

SC Heerenveen - Willem II 5:0

Fotbalisté Heerenveenu bez větších potíží zdolali poslední celek Eredivisie Tilburg a do tabulky si připsali povinné tři body. Svému soupeři nadělili pět branek, které si rozdělili do celého průběhu utkání a proto nyní okupují hezké osmé místo se ziskem třiadvaceti bodů. Naopak Tilburgu se krátí čas na vzkříšení a se ziskem pouhých dvou bodů po čtrnácti zápasech si zadělává v příštím ročníku na vstupenku do druhé ligy.

Domácí se dostali do vedení po necelých dvaceti minutách, pojistku přidali pět minut před koncem úvodního dějství. Ve druhé půli kontrolovali průběh hry a odevzdanému soupeři nasázeli další tři trefy. Po dvou brankách zaznamenali Michel Breuer a Roy Beerens, první gól zařídil Mika Väyrynen. Slušný výkon předvedl český krajánek Michal Švec, který opět odehrál v dresu Heerenveenu celých devadesát minut.

Přitom hosté mohli překvapit domácí celek hned na začátku, kdy z dobré pozice pálil Andreas Lasnik, avšak branku o nějaký ten kousek přeci jen přestřelil. O něco později tak ztrestal jeho chybu na druhé straně finský špílmachr Väyrynen, který vypálil z vápna asi ze šesti metrů přímo do horního rohu. Domácí útočili i nadále, do té doby houževnatého soupeře položili na kolena díky druhé trefě. Tentokráte se o ní postaral Michel Breuer.

Po excelentním pasu Youssefa El Akchaouie z pravé strany rozvlnil Breuer síť hlavou. Po poločase se obrázek hry nezměnil. Neuběhla ani čtvrthodina a náskok favorita se opět navýšil. Skvělou individuální akci dokončil přesně Beerens, který zvýšil levačkou z hranice vápna. O dvě minuty později Marlon Pereira stáhl ve vápně k zemi Gerryho Koninga a sudí ukázal na značku pokutového kopu, ke kterému se postavil Beerens.

Ten prudkou střelou nedal gólmanovi Nikimu Maenpaaovi žádnou naději - 4:0. Heerenveen dokončil svůj koncert osm minut před závěrečným hvizdem. Oussama Assaidi skvěle uvolnil Breuera a ten přízemím pokusem do dolního rohu upravil na konečných 5:0. V příštím kole čeká Heerenveen těžká zkouška na půdě rozjetého Alkmaaru, Tilburg si pokusí připsat první výhru proti nováčkovi z Excelsioru.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele