základní část, 5. kolo
11.09.2010 19:45 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - NEC Nijmegen 3:1

Eindhoven zdolal Nijmegen 3:1 a opět se tak osamostatnil na čele tabulky. Tři body se ale tentokrát nerodily vůbec lehce, zápas ve svůj prospěch otočilo PSV až ve druhém poločase.

Úvodní dějství totiž domácím vůbec nevyšlo. Vždyť do kabin šli za nepříznivého stavu, jelikož jediný gól vstřelil hostující Goossens.

Nijmegen se skutečně držel velmi dlouho a Eindhoven k ničemu vážnému nepouštěl. V 39. minutě navíc přišel pro většinu přihlížejících pořádný šok. Hosté totiž z ničeho nic udeřili, když dostali možnost zahrávat přímý kop z dobrých 30 metrů. Jeho exekuce se ujal John Goossens a nádhernou střelou rozvlnil síť za zády Isakssona. Ten nedokázal míč letící do levého rohu brány zastavit.

Trenér Rutten okamžitě po změně stran poslal do hry zkušeného útočníka Dannyho Koevermanse, který se už po několika sekundách odměnil za projevenou důvěru gólem. PSV se tak dostalo opět do zápasu a pochopitelně ještě zvýšilo své úsilí k otočení nepříznivého stavu.

Jeho snaha přinesla nakonec kýžené ovoce. V 63. minutě přidal druhou branku domácích hvězdný záložník Ibrahim Afellay. Ten se odhodlal ke střele zpoza šestnáctky a ranou k tyči překonal bezmocného Cillessena. Gólový účet ale uzavřel až o šest minut později kanonýr Ola Toivonen, který bezvadně využil centru Lense a hlavou zvýšil na rozdíl dvou branek.

Své vedení si Eindhoven bez problémů pohlídal až do konce. Ve druhé půli jasně dominoval a dokonce mohl přidat i čtvrtou branku. Dzsudzsak ovšem nakonec orazítkoval jen tyč. Mrzet jej to ale zase tolik nemuselo. I výhra 3:1 stačila PSV k tomu, aby mohlo opět minimálně týden vládnout Eredivisie.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele