základní část, 14. kolo
13.11.2010 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

NAC Breda - FC Twente 2:1

Twente prozatím působilo jako vyrovnaný celek, který nemá problém až do samého závěru udržet těsné vedení. Stejný případ dlouhou dobu platil také na půdě Bredy, kde hosté vedli od dvacáté minuty 1:0 a téměř až do samého závěru kontrolovali průběh hry. Avšak deset minut před závěrečným hvizdem Breda překvapivě srovnala a v nastaveném čase díky mírnému otevření okének hostující defenzívy převrhla misky vah na svou stranu.

Twente tak s jedenatřiceti body na kontě prozatím kleslo na druhou pozici za PSV, které naopak nezaváhalo. Breda navázala na pohárový výkon proti Heerenveenu a vylepšila si statistiku posledních ligových zápasů, navíc poskočila s devatenácti body na desáté místo Eredivisie. V zápase ale lepší nebyla, Enschede mělo po většinu zápasu navrch, teprve v závěru už bylo asi myšlenkami jinde a proto odjíždí z Bredy s prázdnou.

Do první možnosti se propracoval domácí Jens Janse, ovšem po spolupráci s Timem Gilissenem mířil jen do boční sítě. Proto na druhé straně udeřili z první vážnější akce hosté. Po krásném pasu Nacera Chadliho poslal balón zblízkosti za záda gólmana Jelle ten Rouwelaara tradiční ostrostřelec Bryan Ruiz. Následně byl blízko navýšení náskoku Theo Janssen, přesný však nebyl.

Těsně před půlí mohl dát Enschede klid druhou trefou v utkání Bryan Ruiz, jenže levačkou zamířil těsně vedle tyče. Pět minut po pauze zahrozila také Breda, pokus Amoaha ale dokázal na poslední chvíli zablokovat obránce Douglas. Od této chvíle se skoro nic nedělo, až právě do závěrečné desetiminutovky. Ještě předtím podržel svůj tým domácí gólman Ten Rouwelaar, když skvěle zasáhl proti hlavičce Luuka de Jonga. ¨

V 81. minutě prostrčil Leonardo skrz obranu přihrávku do vápna na střídajícího Aliho Boussabouna a ten tvrdou střelou pokořil asi z osmi metrů gólmana Michajlova. Za dalších deset minut byla zkáza obhájce mistrovské trofeje dokonána. Nejprve musel ještě zasáhnout Ten Rouwelaar proti ráně střídajícího Dennyho Landzaata, hned na to ale na druhé straně Leugers špatnou přihrávkou dozadu vyzval krásně ke skórování Amoaha - 2:1.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
AjaxFans

Ÿeah

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele