základní část, 6. kolo
19.09.2010 16:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Twente 0:0

Twente Enschede po třech výhrách v řadě a úspěchu v Lize mistrů musí zkousnout ztrátu bodů. Navíc loňskému obhájci titulu hrozí, že se opět dostane do špatné formy zkraje sezóny. Nyní totiž zaznamenal třetí bezbrankovou remízu v šesti kolech a v tabulce proto klesl na čtvrté místo. Tentokráte nad jejich útočné síly bylo Heracles, které nemá v letošním ročníku nijak oslnivou formu. Ztráta Twente na čelo se proto navýšila na čtyři body.

Twente ale neustále předvádí, že jeho obrana je vskutku skálopevná. V útočné laděné soutěži inkasovalo v šesti kolech pouze jednou, tím se nemůže chlubit žádný jiný mančaft ani v nejmenším. Hearcles získalo na své konto teprve svůj pátý bod, v tabulce proto okupuje až poslední patnácté záchranářské místo. V příštím kole si Twente zkusí spravit chuť doma s Ajaxem, čeká ho tedy veledůležitý zápas. Heracels vyzve na souboj houževnatý Den Haag.

Přitom vzhledem k událostem měli hosté bez problému vyhrát. Hearcles hrálo už od 45.minuty v deseti, ze hřiště se totiž musel pakovat po druhé žluté kartě Mark Jan Fledderus. Ten "získal" obě žluté v rozmezí dvou minut, svůj tým proto zbytečně oslabil. Jenže Twente se v koncovce trápilo a nikdo se nemohl divit, že prožívá obrovskou frustraci. Střelecky se nakonec neprosadilo celých devadesát minut s proto to je pro něj velká ztráta.

Enschede vstoupilo do utkání lépe. Hned do první šance se dostal po pasu Bryana Ruize útočník Luuk De Jong, jenže zbrkle poslal balón mimo tři tyče. Následně ze středí vzdálenosti dobře pálil Dwight Tiendalli, dobrý zákrok ale předvedl brankář Remko Pasveer. Heracles si vytvářelo šanci hlavně díky Evertonovi. Ten ale svou největší možnost zbytečně zahodil, když hlavičkoval z velmi dobré pozice vedle.

Po pauze narostla hostům křídla a snažila se vyzrát na soupeřův oslabený tým. Jenže na hrdinu zápasu, gólmana Pasveera, ne a ne najít recept. Deset minut po pauze zkusil zamířit na přední tyč Peter Wisgerhof, domácí gólman však včas balón vytěsnil. Čtvrt hodiny před koncem se také blýskl proti ráně De Jonga. Deset minut před koncem sice Theo Janssen strážce Pasveera pokořil, balón ovšem rozezvonil pouze tyč. V samém závěru se blýskl Pasveer ještě jednou, tentokráte si na něm vylámal zuby De Jong.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele