základní část, 2. kolo
14.08.2010 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - SC Heerenveen 0:0

Ani ve druhém zápase za sebou nedokázalo Twente vsítit branku a ve zbytku přestupního období má tedy zřejmě jeden důležitý úkol. Sehnat útočníka. Heerenveen byl sice papírově o něco silnější protivník než Roda Kerkrade, na domácí půdě by ale obhájce titulu měl vybojovat všechny body. V současnosti ztrácí na své největší rivaly čtyři body a to určitě není nijak příznivá situace. Heerenveen si na konto připsal první, zato velmi cenný bod.

Twente si podruhé za sebou bezbrankovou remízu zasloužilo, ani nyní totiž nepředvedlo nijak vrcholný výkon a nedokázalo vyzrát na skvělou obranu soupeře. Do utkání tentokráte zasáhli všichni tři čeští krajánci. Obránce Milan Kopic opět odehrál celé utkání v základní sestavě, záložník Michal Švec a forvard Michal Papadopulos si na konto připsali zhruba dvacet odehraných minut.

Hosté vstoupili do duelu lépe. Už v 5. minutě si vytvořil šanci Christian Grindheim, jeho dobrá rána ale těsně minula pravou tyčku. Následně se snažilo otevřít skóre převážně Twente. Nejprve střílel z dvaceti metrů těsně vedle Theo Nanesen, hned na to po centru z levé strany od Cheika Tioteho hlavičkoval asi metr nad branku Emir Bajrami. Ještě před pauzou si musel pořádně oddechnout gólman Enschede David Carney.

Na levé straně se úplně osamocen objevil Filip Djuričič, avšak svůj pokus nedokázal nasměrovat mezi tři tyče a nepochopitelně přestřelil. Domácí spálili největší tutovku po hodině hry. Tedy přesněji ji spálil Check Tiote. Ten na mladičkého brankáře Kennyho Steppeho vypálil z deseti metrů, jenže strážce tři tyčí vytáhl ze svého umění naprosto neuvěřitelný zákrok. V dalším průběhu se týmy soustředily spíše na obranu.

Šance byly k vidění až v samém závěru, tentokráte více tlačili hosté. V 88.minutě se předvedla nová posila Bas Dost. Ten se pokusil zakončit ze střední vzdálenosti k pravé tyči, avšak balón zamířil do zámezí. V úplném závěru měl rozhodnutí na kopačkách střídající player Twente Marc Janko, jenže ve velmi slušné pozici mířil hodně vysoko. I když byl Heerenveen o něco aktivnější, bod si oba celky zcela zasloužily.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele