základní část, 13. kolo
06.11.2010 18:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Twente - SBV Excelsior 2:1

Před začátkem utkání to vypadalo na snadnou procházku růžovou zahradou, jenže realita byla úplně jiná. Vedoucí Twente se na výhřu nadřelo ještě možná více než proti PSV a o třech bodech rozhodlo až čtvrthodiny před koncem. Jindy skálopevná obrana Enschede selhala už ve druhé minutě a Twente pak muselo horko těžko pokořovat pevný obranný blok protivníka. Excelsior i přes prohru potvrdil, že proti favoritům zahrát rozhodně umí.

Domácí srovnali sice záhy v polovině úvodního dějství, jenže poté dlouho koumali, jak vsítit vítěznou trefu. Nakonec je spasil forvard Marc Janko. Enschede se tak jako první celek Eredivsie přehouplo přes třicet získaných bodů a minimálně do nedělního odpoledne si udrží čtyřbodový náskok před dotírajícími Ajaxem a PSV. Excelsior klesl na patnáctou příčku a nebezpečně se přiblížil hranici sestupu, získal pouhý jeden bod z osmi minulých klání.

Excelsior je mistrem překvapení a na obhájce mistrovské trofeje vlétl jako utržený ze řetězu. Už ve druhé minutě zahrál velmi nebezpečný přímý volný kop do vápna Ryan Koolwijk a Leendert van Steensel z otočky krásně zavěsil - 0:1. Avšak domácí se dokázali rychle oklepat a na soupeře vytvořili obrovský tlak. Nejprve nebezpečně pálil z voleje Dario Vujičevič, ovšem mezi tři tyče se netrefil. V 26. minutě již ale domácí úspěšní byli.

Krásnou branku zařídil Nacer Chadli. Po vyhrané hlavičce Janka se těsně za vápnem rozběhl a obešel tři protihráče. Belgičan si následně balón nadhodil před sebe a pravačkou z voleje dokončil svou parádu - 1:1. Chadli mohl následně poslat domácí do vedení, jenže po centru obránce Douglase mířil hlavou příliš vysoko. Po přestávce se nic nezměnilo a Twente pokračovalo v tlaku. V úvodu však zahrozili hosté, střelu z levé strany od Nayiba Lagouireha dokázal chytře zlikvidovat gólman Nikolay Mihaylov.

V dalším průběhu stojí za zmínku hlavička Luuka de Jonga po centru Douglase, jenže přesná nebyla. Ovšem v 75. minutě poslal do vápna přízemní centr z pravé strany Denny Landzaat a Janko se trefil milimetrově na přední tyč. V závěru se musel dvakrát vytáhnout gólman Mihaylov proti střelám střídajících hráčů Benjamina Baltese a Shabira Isoufiho, skóre se díky tomu již nezměnilo. Excelsior ale každopádně zanechal dobrý dojem.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
AjaxFans

O fous

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele