základní část, 30. kolo
10.04.2011 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Twente - Roda JC 1:1

Velmi divoké utkání se vším všudy, především v závěrečné čtvrthodině. Do té doby totiž sudí rozdal jen čtyři žluté karty a nebyla k vidění jediná branka. Poté se ovšem dostala Roda překvapivě do vedení a začaly se vskutku dít věci. Nejprve šel sedm minut před závěrečným hvizdem předčasně do sprch gólman Mateusz Prus, z následné penalty domácí srovnali. V samém závěru navíc ukázal rozhodčí červenou kartu i na opačné straně Robertu Rosalesovi.

Twente si udrželo i přes ztrátu na čele dvoubodový náskok před PSV, ovšem třetí Ajax se dotáhl na rozdíl tří bodů a ve zbývajících čtyřech zápasech tak bude souboj o titul ještě hodně zajímavý. Roda díky vydřenému bodu udržela s přehledem sedmou příčku a téměř s jistotou už nepřijde o kvalifikaci o Evropskou Ligu. Avšak čtvrtá příčka zajišťující přímou účast v druhé nejprestižnější klubové evropské soutěži se vzdálila na šest bodů.

Domácí se dostali do první akce zápasu už v sedmé minutě, kdy Pruse prověřil Nacer Chadli, nicméně stav zůstal nezměněn. Následně to na opačné straně zkoušel Willem Janssen, jenže brankář Nikolay Mihailov si s jeho pokusem též poradil. Jiskru měla až závěrečná pětiminutovka úvodního dějství. Po rohovém kopu Theo Janssena se dostal ke střele Marc Janko. Jeho pokus byl zablokován, ovšem dostal se až k Bryanu Ruizovi. Nicméně proti němu fantasticky zasáhl brankář Prus.

Dvě minuty před přestávkou zahrál Rob Wielaert rukou v pokutovém území po střele Barta Buysse a sudí odpískal penaltu. Ovšem Ruiz neuspěl a Prus fantasticky jeho střelu zachytil. Proto přišel čtvrthodiny před koncem na druhé straně trest. Střídající Bodor pobyl na hřišti patnáct minut a napřáhl se z hranice vápna, balón po zemi doletěl až do sítě - 0:1. Jenže Twente začalo tlačit a v 85. minutě se dočkalo srovnání.

Ruiz se ve vápně ocitl tváří v tvář Prusovi a ten poslal kostarického forvarda nutně na zem. Výsledkem byla jasná červená karta a nařízená penalta. K ní se tentokráte postavil Theo Janssen a udržel nervy na uzdě. V samém závěru mohla Roda zvítězit i v početní nevýhodě, střelu Willema Janssena ale dokázal Mihailov vyrazit nad břevno. V nastavení pak zbytečně Rosales fauloval Mortena Skouba a druhá červená karta v tomto utkání byla na světě.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele