základní část, 29. kolo
02.04.2011 18:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - PSV Eindhoven 2:0

Hned první zápas 29. kola připravil divákům opravdový šlágr. Proti sobě se totiž postavily Twente s Eindhovenem a bojovaly o velmi důležité tři body. Ty si nakonec na své konto připíše domácí tým, který po dvou gólech Janssena vyhrál 2:0.

Fanoušci věřili, že oba celky na to vletí ve velkém stylu hned od začátku a oni budou svědky prvotřídní podívané. V úvodních minutách se ale hrál především opatrný fotbal, který žádným velkým gólovým šancím nepřál. Za zmínku snad stojí jen hlavička Engelaara, se kterou si ale stejně nakonec bez problémů poradil gólman Michajlov.

Až jedenáctá minuta přinesla do hry konečně pořádnou dávku vzruchu. Na centr od rohového praporku si naskočil Luuk de Jong a míč poslal výborně k tyčce, kde na něj gólman Isaksson nedosáhl, a proto musel zakročit hostující útočník Lens. Ten jej sice dokázal odvrátit, ale očividně si při svém zákroku pomohl rukou. Penalta se ovšem nepískala.

Na druhé straně mohl naopak vstřelit první gól utkání Otman Bakkal, jenže z voleje nemířil přesně. Ještě větší šanci měl zanedlouho Marcus Berg, jenž si zpracoval míč na prsa a z mírného úhlu se snažil překonat připraveného Michajlova. Nakonec ale vybojoval jen rohový kop. Ke konfrontaci těchto dvou hráčů došlo i v 38. minutě a opět z ní vítězně vyšel bulharský gólman. V závěru hrozilo Twente, avšak gól vstřelit nedokázalo.

Po většinu času byl první poločas skutečně maximálně vyrovnaný a ani jeden tým si nebyl schopný vytvořit nějaký intenzivnější tlak. Není tedy divu, že se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Ihned po změně stran mělo Twente jasnou gólovku. Bajrami si na hranici šestnáctky udělal dostatek prostoru k zakončení a levačkou vyslal na hostující bránu skutečně nebezpečný pokus. Z gólu se však domácí fanoušci opět radovat nemohli, jelikož míč orazítkoval tyčku a do bezpečí jej následně odkopl Marcelo.

Vytoužená branka nakonec padla v 64. minutě. Ruiz se protáhl okolo Marcela a ten jej v pokutovém území stáhnul k zemi. Píšťalka rozhodčího Blooma tentokrát nezůstal němá a Twente zahrávalo penaltu. Tu s velkým přehledem proměnil nizozemský reprezentant Theo Janssen. Vedení mohl zanedlouho pojistit zkušený Denny Landzaat, jenže nakonec se mu povedlo nastřelit pouze tyč.

Eindhoven se sice následně vrhl do útočení, to se mu ale nakonec vymstilo. Po rychlém protiútoku totiž přidalo Twente druhý gól. Všichni očekávali, že Theo Janssen bude centrovat před bránu na nabíhajícího de Jonga, ten však nakonec překvapil a gólmana Isakssona z velkého úhlu ukázkově přeloboval. Domácí borci už žádné problémy nedovolili a dokráčeli k nesmírně důležité výhře, která je posílá do čela tabulky.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

výborně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele