základní část, 8. kolo
03.10.2010 14:30 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Twente - FC Groningen 4:2

Twente si vylepšilo náladu po nepovedeném utkání v Lize mistrů a v těžkém souboji s Groningenem uspělo. Největšímu překvapení letošního ročníku tak uštědřilo první porážku v sezóně.

Nicméně hosté se za svůj výkon stydět nemusejí, nyní narazí na papírově lehčí los a klidně se mohou dotáhnout zpět na čelo tabulky. V ofenzivním koncertě podlehli favorizovanému Twente 2:4, naději na bodový zisk živili téměř až do poslední minuty. V závěru je ovšem poslal do kolen Theo Jansen.

Největší hvězdou utkání se stal Bryan Ruiz Gonzalez, který po půl hodině hry srovnal stav na 1:1 a krátce po začátku druhého dějství zajistil všechny body svému výběru. V tabulce se Twente dostalo právě před Groningen o bod na třetí místo, navíc po nepochopitelném zaváhání Ajaxu stáhlo ztrátu na vedoucí PSV na pouhé dva body. A nepovedený začátek je proto v tuto chvíli smazán. Groningen sice klesl na čtvrté místo, ovšem s patnácti body se stále nemusí za nic stydět.

První vážnější šanci zápasu měl Marc Janko, nicméně jeho prudká střela hostující branku o něco minula. Proto na druhé straně udeřili hosté. Ve vápně totiž zahrál rukou Douglas Franco a sudí byl nekompromisní - pokutový kop. K němu se s jistotu postavil Andreas Granquist a otevřel stav - 0:1. Jenže neuběhly ani dvě minuty a domácí se už mohli radovat z vyrovnání. Po přihrávce Nacera Chadlho zamířil Ruiz přímo do levého horního rohu. Další věci se začaly dít až po přestávce, tentokráte sudí přisoudil penaltu Enschede.

Dušan Tadič totiž ve vápně srazil k zemi Luuka de Jonga a zvuk píšťalky byl i teď zřejmý. Ruiz i tentokráte zamířil do levého horního rohu a poslal gólmana na opačnou stranu - 2:1. Dvacet minut před koncem se zdálo, že Twente zasadilo rozhodující úder. Po krásném centru De Jonga už neměl příliš problémů hlavičkovat Janko. Jenže bojovný Groningen nepověsil v tomto utkání kopačky na hřebík a dál bojoval, čtvrthodiny před koncem se dočkal zaslouženého snížení.

Po sražené přihrávce sebral balón Tim Matavz a chytrou střelou podruhé v zápase pokořil gólmana Mikhailova. Hosté se snažili získat cenný bod a proto v závěru otevřeli okénka v obraně, kterých dokázal drtivý útok Twente využít. V pokutovém území se nejlépe zorientoval Janssen a dorazil balón počtvrté za Luciana. Groningen se pokusí vše napravit v příštím domácím utkání s Heerenveenem, Twente po reprezentační půli změří síly s houževnatým Feyenoordem.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele