základní část, 31. kolo
17.04.2011 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

BV De Graafschap - FC Twente 1:1

Twente v tuto chvíli nezažívá nejlepší období a daří se mu ze tří celků bojujících o titul nejhůře. Loňský obhájce titulu klesl na druhou pozici o skóre za PSV, remíza na půdě nováčka z De Graafschapu se vskutku nečekala. Twente tak po jasném vypadnutí z Evropské ligy nezáří ani na domácí scéně a připsalo si druhou remízu v řadě. Nyní hosté mají podle odborníků nejmenší naději získat titul z vedoucí trojice, čeká totiž na ně složitý los.

Twente totiž kromě finálového vystoupení v národním poháru s Ajaxem narazí na amsterdamský celek ještě jednou i v Eredivisii v posledním kole, cestu k trůnu tak má otevřenou především Eindhoven. Navíc Enschede narazí v příštím kole na Den Haag na jeho půdě a pátý celek tabulky určitě nebude snadným soustem. De Graafschap i přes velmi cenný jeden bod klesl v tabulce na patnáctou příčku za Arnhem, nicméně k záchraně je i tak blíže.

Excelsior sice dokázal zvítězit a snížil ztrátu, ta ovšem v tuto chvíli činí šest bodů a ve třech kolech se bude stahovat velmi těžko. Navíc, když Exceslior zavítá v příštím kole na půdu Ajaxu. De Graafschapu tak zřejmě stačí získat ve třech zbývajících kolech alespoň bod. Přitom Twente dokázalo dvacet minut před koncem vsítit rozdílovou trefu a vedlo, tentokráte však závěr zápasu neudrželo a inkasovalo v předposlední minutě utkání.

Domácí se dostali do první akce po centru Hugo Bargase, avšak hlavičkující Vito Wormgoora nasměroval balón mimo. Hned na to se ale musel vytáhnout domácí gólman Boy Waterman, když střelu Nacera Chadliho z dobrých dvaceti metrů vyrazil nad břevno. Oba celky hrály vyrovnanou partii až do konce úvodního dějství, ve velké šanci se ocitl Rydell Poepon. Jenže v tváří tvář gólmanovi Enschede Nikolay Mihaylovi neuspěl.

Twente zahodilo obrovskou příležitost v samém závěru první půle. Po centru Bryana Ruize hlavičkoval Luuk de Jong. Jenže gólman Waterman brilantně jednoruč vyrazil balón, směřující do dolního pravého růžku, za branku. V úvodu druhého dějství pálil mimo Bargas a nad Poepon, pak u již ale hrozilo Twente a v 72. minutě se dočkalo. Po odraženém balónu se k střele z voleje dostal Denny Landzaat a po fantastické ráně trefil pravý horní roh - 0:1. Jenže v 89. minutě si na centr Bargase do vápna naskočil Rogier Meijer a hlavou také zamířil do pravého horního rohu, stanovil tak konečný výsledek 1:1 a přidělal hostům velké vrásky.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele