základní část, 30. kolo
03.04.2010 18:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - FC Twente 0:2

Úsměvy na všechny strany, nadějná pozice, pevné nervy. Jak jinak charakterizovat výkony Twente Enschede, které stále živí hodně reálnou naději na titul? I při nejhorším scénáři mu stačí k zisku mistrovského titulu tři výhry ze čtyř zápasů. Vzhledem k vražednému losu (Heerenveen, Alkmaar, Feyenoord a Breda) to sice úplně lehké nebude, Ajax či PSV však nemusejí být též stoprocentní. Twente teď vyhrálo ve Venlu a prozatím vede o sedm bodů.

Oba hlavní konkurenti sice mají zápas k dobru, nicméně v současnosti se výběr Stevea McClarena skutečně nemusí ohlížet na výsledky ostatních soupeřů. Stačí se soustředit především na vlastní výkony. Jarní část sezony sice není tak vyvedená, jako ta podzimní, velký rozdíl však mezi nimi není. Jedna prohra a jedna remíza navíc, to je stále více než suverénní výkon. Teď už jenom mít štěstí v naprosto "nelidském" závěru.

Twente velmi zodpovědnou hrou udolalo i zachraňující se Venlo, které kleslo na čtrnáctou pozici a bude se do konce sezóny muset ještě hodně strachovat o prvoligovou příslušnost. Proti soupeři inkasovalo těsně před pauzou, druhou branku dostalo po otevření obrany dvě minuty před závěrečným hvizdem. Situace ještě není úplně kritická, jenže po odchodu Hondy chybí nováčkovi branky a ani obrana nepracuje zrovna podle představ.

Hosté povětšinu času kontrolovali na stánku De Koel hru a po čtvrthodině si vypracovali první vážnější příležitost. Po průniku a následném centru Theo Janssena na levé straně se k balónu dostal Kenneth Perez, svou pravačku však nastavil špatně a balón šel nad. O deset minut byl v akci znovu Janssen, po jeho rohovém kopu ovšem hlavičkoval Peter Wisgerhof těsně vedle pravé tyče.

Po půlhodině hry si dal málem vlastní branku Alexander Nkume po centru Pereze, sedm minut před pauzou se už ale skóre měnilo. Další z nebezpečných kroucených rohových kopů Janssena využil na vzdálenější tyči N'Kufo a pravačkou poslal hosty do vedení. Domácí propásli největší možnost na srovnání krátce před hodinou hry. Po rohovém kopu Kevina van Dessela hlavičkoval nikým nehlídaný Ken Leemans, fantastický zákrok však předvedl gólman Sander Boschker. Výsledek upravil v 88. minutě ranou do levého horního rohu Bryan Ruiz - 0:2.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele