základní část, 12. kolo
01.11.2009 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - NEC Nijmegen 2:0

Fotbalisté Sparty Rotterdam potvrdili velmi dobrou formu a udrželi si místo ve středu tabulky, navíc svůj náskok nad ostatními protivníky zvýšili o čtyři body. Zatím proto příjemně překvapují celou Eredivisi. Tentokráte jim podlehl Nijmegen, jenž se pohybuje těsně nad hranicí sestupu a to pouze o bod před dalšími protivníky. O výhře rozhodli domácí v závěru první půle, definitivně Nijmegen pohřbil vlastní gól po hodině hry.

Diváci se sice z bůhvíjak krásného fotbalu radovat nemohli, přeci jen je ale jejich svěřenci potěšili, protože byli povětšinu lepším týmem. Úvodní akcí se však předvedli hosté, z dálky to zkoušel Bjorn Vleminckx, z jeho pokusem si ovšem gólman Aleksander Šeliga vcelku snadno poradil. Přesně v polovině první půle tvrdě pálil z hranice pokutového puntíku Rydell Poepon, ovšem brána mu byla příliš nízká.

Všechno mohlo být jinak po přímém volném kopu Youssefa El Akchaouia, který vybídl ke skórování Vleminckxe se Saidim Ntibazonkizou, oba dva ale dobrý balón minuli. A proto se urodila branka na opačné straně. Přímý volný kop Kevina Strootmana vyrazil brankář Gabor Babos pouze před sebe a Erik Falkenburg obratem pravačkou poslal balón do klece - 1:0. Po pauze se hosté tlačili za vyrovnáním, jenže štěstí se k nim otočilo zády.

Ránu Darko Bodula sice dokázal Ramon Zomer skvělým blokem odvrátit na roh, jenže v 62. minutě museli domácí sklopit hlavy mnohem níže. Právě Zomer se pokoušel ve skluzu zblokovat míč dotírajícího Falkenburga, jenže střela se odrazila přímo od jeho nohy za bezmocného Babose. Desest minut před koncem chtěl alespoň snížit John Goosens, jenomže zamířil o kousek vedle a NEC tak musí zkousnout další nepříjemnou porážku.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele