základní část, 30. kolo
03.04.2010 20:45 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

SC Heerenveen - Sparta Rotterdam 4:1

Brzká branka, následné vyloučení a přesto výhra. Heerenveen ve svém domácím utkání šel do vedení v brzké době, poté byl nucen hrát v deseti a i přesto roznesl Spartu poměrem 4:1.

Domácí naskočili do utkání s jasným cílem získat tři body. Již v deváté minutě tento cíl začal plnit Hernan Losada, který se prodral s míčem až před hostujícího brankáře a tvrdou ranou otevřel brankový účet duelu.

Poté ovšem přišel zákrok domácího Dingsdaga, který fauloval v pokutovém území a rozhodčí ho za jeho počínání poslal bez rozmýšlení rovnou do kabin. Od 17. minuty tedy byl Heerenveen odsouzen ke hře o deseti. Kopala se navíc penalta, Timmer ovšem dokázal pokus Johna zneškodnit.

Spartě udělal čáru přes rozpočet Ayodele Adeleye faulem v pokutovém území a rozhodčí okamžitě nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Gerald Sibon a počínal si daleko lépe, než John. Domácí tedy vedli 2:0 a hosté značně znechuceni začali spíše zmatkovat.

To ovšem nebylo z prvního poločasu vše. Zbývaly dvě minuty do konce poločasu a v tu dobu udeřil Roy Beerens. Ten se prokličkoval do dobré pozice a tvrdou ranou zvýšil na 3:0. Tím skončil první poločas a na řadu přišel ten druhý. V tom Sparta utkání opravdu dohrávala. V 60. minutě ovšem naději vykřesal Erik Falkenburg, když díky své rychlosti ukázal všem obráncům záda a snížil na 3:1.

Naději ovšem necelých 15 minut před konce zmařil Hernan Losada, když si naběhl na perfektní přihrávku ze strany a sám před brankářem vystřelil konečný stav utkání 4:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele