základní část, 12. kolo
31.10.2009 19:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Roda JC - FC Twente 1:2

Jako by Twente nemělo žádné zábrany, jako by mu nikdo nestačil. Roda Kerkrade sice dokázala díky zlepšenému výkonu ve druhé půli snížit, jenže na víc to nestačilo. Twente působí jako zkušený mančaft a opravdu celé soutěži vládne.

Twente získalo už 32 bodů a blíží se konec podzimní části, přezimovat na vedoucí příčce by bylo jistě velmi příjemné. Roda se naopak propadla na předposlední pozici, situace se proto pro ni nevyvíjí vůbec dobře. Na druhou stranu se ve vyrovnané soutěži v takhle brzké fázi může stát cokoliv. Twente se přitom chytilo až v závěrečné desetiminutovce první půle, velký tlak v závěru ovšem i tentokráte ustálo.

Přitom vše se mohlo odvíjet jinak, po velmi nudném začátku, kde se oba protivníci oťukávali, se do obrovské možnosti dostal domácí Mads Junker. Z velmi dobré pozice ale klec pouze přestřelil. Od této doby převzali otěže zápasu do svých rukou hosté a v poslední čtvrthodině první půle soupeře jasně přejeli. Nejprve byl pokus Blaise N'Kufo na poslední chvíli zblokován na rohový kop, poté musel vytáhnout obětavý skluz bek Vincent Lachambre proti Ruizovi.

Tyto dvě akce sice Roda přežila, ty další ale už ne. Zprava totiž utekl po kraji vápna Stoch a předložil nabídku do středu ohraničeného území Ruizovi, který jí nepohrdl a uklidil s přehledem k tyči. Následně sám Stoch tvrdě vypálil a trefil se přímo do šibenice, brankář byl naprosto bez šance. Twente však po pauze začalo bránit a dalo proto Kerkrade zbytečně nová křídla.

Deset minut ve druhém dějství totiž stačilo ke skórování Jeanvion Yulu-Matondovi, jemuž před prázdnou branku naservíroval nejlepší muž v domácím dresu Junker a překvapení viselo ve vzduchu. V 70. minutě mohl Twente definitivně uklidnit N'Kufo, jenže selhal, a tak sedm minut před koncem hostům zatrnulo. Po centru Junkera hlavičkoval Ruud Vormer, jenže zázračně jeho pokus kryl brankář Sander Boschker a překazil domácím výbuch radosti.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele