základní část, 8. kolo
26.09.2009 19:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - Roda JC 4:1

Tak konečně úsvit. Tři body, první po osmi utkáních. Přitom se nerodily vůbec lehko. Roda se dostala podle předpokladů do vedení po čtvrthodině hry, pak ale zcela nečekaně vyhořela v obraně a její černá série tak na tomto stánku pokračuje. Díky tom se alespoň částečně zahnaly spekulace o tom, že v kabině RKC není dobrá atmosféra.

Potvrdila se proto slova kouče Ruuda Broda, který nepokoje předem vylučoval a tvrdil, že si jeho tým dokráčí pro první jasné vítězství. Domácí si vytvořili po několika prvních minutách hned velkou gólovku, hlavičkující Dustley Mulder ale nebyl přesný. A tak hned na druhé straně přišel protiúder. 5200 fanoušků vidělo, jak první střelu Janssena dobře zblokoval Anouar Hadouir, ovšem s následnou dorážkou neudělal nikdo nic - 1:0.

Waalwijk se dokázal vzpamatovat rychle a po půl hodině všichni oslavovali srovnání stavu. Po centru Idabdelhaye přes celé vápno totiž dokázal rozvlnit síť hlavou Benjamin De Ceulaer. Rozhodující moment všichni přítomní viděli v samém závěru prvního poločasu. Na hranici se vápna se totiž s míčem otočil Benschop a nekompromisní dělovkou levačkou do horního rohu dostal Waalwik do extáze.

Roda se po pauze snažila přidat na otáčkách, avšak definitivně do kolen ji poslal Boerrigter. Toho krásně uvolnil De Ceulaer a Boerrigter přidal z vápna třetí zásah pomocí "angličana" od pravé tyče. Konečnou podobu výsledku dal osm minut před koncem brankou střídající Fred Benson, jenž pobyl na hřišti zatím jen 9 minut. Z 23 metrů si totiž všiml mírně vyběhnutého Castra a bez větších problémů ho přeloboval.

V příštím kole se Roda pokusí o reparát před vlastními fanoušky s favorizovaným Ajaxem, Waalwijk bude usilovat o další korálky na půdě Feyenoordu, což bude také velmi složitý úkol.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele