základní část, 19. kolo
22.01.2010 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - NEC Nijmegen 3:0

PSV Eindhoven nezaváhalo v cestě za svým snem a bez sebevětších problémů doma zdolalo Nijmegen. Nyní je tedy na řadě Twente, aby odpovědělo. PSV si totiž na čele vytvořilo tříbodový náskok a ten se dá stáhnout pouze stejnou vítěznou odpovědí. Domácí definitivně rozhodli o své výhře po hodině hry, kdy svůj druhý zásah přidal Ola Toivonen.

PSV je tak prvním týmem, který se dostal přes hranici padesáti bodů a proto je na čele zcela zaslouženě. Zato Nijmegen se nachází těsně nad hranicí sestupu na 15. místě s dvoubodovým náskokem na další pronásledovatele.

Domácí vstoupili do duelu od úvodních minut velmi aktivně, balón měli častěji na kopačkách a soupeře vskutku téměř do ničeho nepustili. Už v 9. minutě mohl branku vsítit záložník Balazs Dzsudzsak, ovšem asi z deseti metrů pálil těsně vedle. Hosté se poprvé ukázali po dvaceti minutách hry, jenže rána Saidiho Ntibazonkizy byla příliš slabá a šla hlavně vedle. A proto hned na to udeřili domácí.

Danko Lazovic poslal krásný pas na Carlose Salcida, který překrásně předložil Toivonenovi a ten bez problémů z deseti metrů hlavou zakončil. Pět minut před pauzou to mohlo být 2:0, krásný průnik se totiž povedl Dzsudzsakovi, který naservíroval Dannymu Koevermansovi, balón ale minul bližší tyč o několik centimetrů. Přesně po hodině hry po centru Bjorna Vleminckxe hlavičkoval dobře na druhé straně Erton Fejzullahu, výborný zákrok ale vytasil švédský brankář v barvách PSV Andreas Isaksson.

A ihned z protiútoku se povedl druhý zásah Toivonenovi. Ten se krásně uvolnil a vypálil pravačkou asi z 15 metrů, i přes dotyk gólmana Gabora Babose doplachtil míč do branky - 2:0. Nijmegen se na odpor nezmohl a v poslední možnou chvíli navíc musel spolknout další hořkou pilulku. Po přihrávce vyčnívajícího Dzsudzsaka zavěsil do dolního pravého rohu povedenou ranou střídající Nordin Amrabat.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele