základní část, 20. kolo
30.01.2010 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - Sparta Rotterdam 1:0

Dvacáté kolo holandské Eredivisie proti sobě seslalo domácí Nijmegen a hostující rotterdamskou Spartu. Domácí menší roli favorita potvrdili a dokázali proti svému soupeři vybojovat těsnou výhru 1:0 až v samotném závěru.

Začátek ovšem vyšel lépe hostujícímu celku. Ten se také dostal do první větší šance, když se ve 13. minutě k míči dostal osamocený Poepon. Ten se dokázal také prodrat až do slibné pozice, avšak z té nedokázal míč vtísnit mezi tři tyče. O pár minut později zahrozili hosté znovu. Po rohovém kopu se před brankou vytvořila hromada těl a k míči se dostal právě jeden z hráčů Sparty. Nejdříve však jeho střelecký pokus zablokoval Pothuizen, aby poté jeho dorážku mohl zneškodnit bránící Sibum.

S blížícím se koncem první půle ovšem dokázali domácí převzít otěže utkání. Do vážné šance se dostal díky přesně přihrávce Lorenzo Davids. Ten se před brankářem Rotterdamu objevil v opravdu dobré pozici, avšak strážce tří tyčí dokázal proti jeho střele vytáhnout dobrý zákrok. První poločas tak skončil bez branek a na řadu přišel poločas číslo dvě. V tom byli o poznání lepší domácí hráči.

Do první šance se ve druhém dějství dostal Zomer. Ten ovšem nedokázal správně seřídit svůj projektil, a tak Šeliga v brance hostů držel stále čisté konto. Blížil se samotný závěr utkání a duel nebyl stále rozhodnut. Navrch měli jednoznačně domácí, kteří zbytku utkání víde či méně dominovali. Rozhodnout mohl Pothuizen, avšak jeho hlavičkový pokus brankář dokázal vytěsnit nad. Neuběhlo však mnoho, přišel nastavený čas a s ním i famózní závěr domácích. Ti se dokázali dostat do souvislého tlaku a na jeden z mnoha centrů si naskočil agilní Ntibazonkiza a s přehledem dokázal rozhodnout utkání ve prospěch svého celku.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele