základní část, 13. kolo
07.11.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - RKC Waalwijk 0:1

Ohromné překvapení se událo v Nijmegenu, do kterého zajížděl poslední Waalwijk. Třinácté kolo bylo ovšem pro hostující celek šťastným a po devadesáti minutách se mohl radovat z těsného vítězství 1:0.

Začátek však vycházel více Nijmegenu. Ten se dostal také do první šance díky souhře dvou hráčů před pokutovým územím soupeře. K míči se po dobré narážečce dostal osamocený Bjorn Vleminckx a tvrdou ranou vyzkoušel hostujícího brankáře, avšak jeho střele chyběla notná dávka přesnosti, a tak šla hodně mimo tři tyče.

Než přišla další šance, museli si diváci počkat další čtvrthodinku a byli u toho znovu domácí hráči. Role favorita byla tedy jasná a NEC ji plnilo. Tentokrát se ke střele dostal Saidi Ntibazonkiza. Ten si střelu dobře připravil, avšak hostující brankář byl na jeho pokus připraven, a tak se stav neměnil.

Přišla ovšem 32. minuta a šok, který nikdo nečekal. Hosté přijeli hrát druhé housle a byli s tím smířeni, proto také hráli uvolněně a nebyli pod tlakem. Možná i to se podepsalo na jejich dnešním výkonu. V již zmíněné 32. minutě se k míči dostal osamocený Fouad Idabdelhay. Ten si pohrál s dvěma bránícími hráči a vyslal přesný centr, který našel nabíhajícího Boerrigtera. Ten jedinečnou možností nepohrdl a otevřel brankový účet zápasu.

Domácí, zjevně zaskočeni, nevěděli s čím na soupeře nyní vyrukovat. Proto také přišla nudná mezihra, z níž jednoznačně těžili hosté. Fotbalová nuda trvalo až do 63. minuty, ve které se hráči Nijmegenu konečně osmělili a začali pracovat na výsledku.

Dobrou šanci na vyrovnání měl Rein Baart, avšak z přímého kopu z pětadvaceti metrů nastřelil pouze břevno hostující branky. Neuběhlo mnoho a do další šance se dostal Lorenzo Davids. Ten však ve velké šanci nedokázal udržel nervy na uzdě a nechal spíše vyniknout brankáře hostů Levitu.

Když se poté objevil v superšanci Ntibazonkiza a proti jeho ráně vystřihl Levita božský zákrok, bylo jasné, že hosté zvítězí.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele