základní část, 11. kolo
25.10.2009 16:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

NEC Nijmegen - PSV Eindhoven 0:4

Domácí Nijmegen již není tím týmem, co by bojoval o nejvyšší příčky. Tentokrát na jeho půdu mířilo silné PSV. To bylo jasným favoritem a svou roli také potvrdilo, když po devadesáti minutách svítil na tabuli konečný stav 0:4.

PSV chtělo do utkání vlétnout a vstřelit rychlou branku. Ale to, co předvedli hned v první minutě, o tom se jim ani nesnilo. Hned v první minutě se míše zmocnil Lazovič, našel volného Dzsudzsáka. Ten se v dobré pozici nemýlil a tvrdou ranou poslal hostující celek do brzkého vedení.

Hosté stále dominovali a aktivní Lazovič si stále z domácích hráčů dělal, co chtěl. Tentokrát se uvolnil po pravé straně a v 15. minutě naservíroval neodolatelnou šanci Reisovi. Ten jí nepohrdl a dokázal překonat domácího brankáře. PSV celkem brzy vedlo již 0:2 a utkání tak předpovídalo jasný průběh.

Blížil se konec prvního poločasu a do šance se konečně dostal sám Lazovič. Bohužel pro něj mu nebylo přáno, a tak svou technickou střelou nechal pouze vyniknout domíchá Babose v brance NEC.

Začátek druhého dějství patřil znovu PSV. To se nadechlo k dalšímu útočení a hned ve 49. minutě se ke střele odhodlal Engelaar. Jeho střela však byla zablokována. Naštěstí pro hostující celek se odražený míč dostal k volnému Bakalovi, který byl hladový po brance a také jí vstřelil.

Většina šancí domácích chodila přes aktivního Lazoviče. Fanoušci PSV jen čekali, kdyže se dočká i on. Dočkal se v 53. minutě, když byl za dres stažený pronikající El Akchaoui. Ke smůle domácím byl však hostující útočník již v pokutovém území, a tak na řadu přišla penalta. K té se postavil právě Lazovič a tvrdou ranou zvýšil na 0:4.

Hostujícímu celku tento výsledek stačil. Domácím naopak již od první minuty došel dech, a tak se utkání dohrálo spíše v exhibičním tempu. Konečný výsledek 0:4 tomu také napovídá.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 PSV Go!!

Reagovat
afc ajax

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele