základní část, 34. kolo
02.05.2010 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

NAC Breda - FC Twente 0:2

Sláva králi, sláva vladaři! Mezi živými už není téměř nikdo, kdo by si pamatoval na rok 1926. Tehdy totiž dokázal ještě Sportclub Enschede vybojovat mistrovský titul. Uplynulo dlouhých čtyřiaosmdesát let a historie se opakuje. Twente Enschede zdolalo ve svém posledním souboji konkurenta z Bredy a připsalo si výhru 2:0. Udrželo tak jednobodový náskok před dotírajícím Ajaxem a získalo mistrovskou trofej pro vítěze Eredivise.

Breda sice ještě chtěla bojovat o osmé místo zaručující předkolo Evropské ligy, to se jí ovšem nepovedlo a ze stávající deváté příčky dokonce klesla na desátou. A to je považováno za neúspěch, vzhledem k průběhu ročníku jistě mířila výše. Twente využilo brzkého vyloučení Csaba Fehera ve 21. minutě, když hned následně za dvě minuty skórovalo a tradičně kontrolovalo hru. Druhou trefu přidali čtvrthodiny před koncem a nebylo co řešit.

Největší oporou tým se stal Bryan Ruiz, který nasázel za sezónu hned 24 branek a skončil v pořadí střelců druhý za suverénním Luisem Suarezem z Ajaxu. Trefil se i tentokráte, když zařídil první trefu. Twente tlačilo od úvodních minut. Nejprve si naběhl na nízký pas Miroslava Stocha Blaise N'Kufo, mířil ale vedle. Hned na to se ocitl v příležitosti Kenneth Perez, jeho pokus však na bližší tyči dokázal včas zlikvidovat Jelle ten Rouwelaar.

Dva rozhodující momenty utkání se zrodily ihned poté. Zkrat totiž postihl Fehera, kterému se před očima zřejmě objevila červená barva dresu Twente a Feher obounožným skluzem zajel jako rozzuřený býk do Theo Janssena. Po následném přímém volném kopu, který zahrával právě Janssen, zakroutil balón do horního rohu branky Ruiz. Předtím sice mohl zahrát míč do bezpečí záložník Ferne Snoyl, odkop se mu ale nepovedl a proto přišel trest.

Hned po pauze měl Ruiz další velkou šanci. Ta byla na poslední chvíli zablokována, do relativně lehkého zakončení se ovšem dostal Janssen. Ten však zazmatkoval a nechal vyniknout gólmana ten Rouwelaara. V dalším průběhu se probojoval do slibné hlavičky N'Kufo. Konečný stav utkání však určil až v 74. minutě Stoch, když právě po centru N'Kufa bez větších problémů upravil na 0:2. Do závěrečního hvizdu si Twente tradičně jako zkušený mazák stav pohlídalo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
afc ajax

1:1

Reagovat
afc ajax

Reagovat
AjaxFans

0:0

Reagovat
Ebola SVK

gratulijem MIňo ,parádna sezona okorenená titulom. A teraz šup pobiť sa ,za nás na MS. Držím palce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele