základní část, 15. kolo
28.11.2009 19:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - Roda JC 3:2

Patnácté kolo holandské Eredivisie proti sobě poslalo průměrný Heracles a zachraňující se Rodu. Domácí byli jasným favoritem a vedli dokonce o tři branky, avšak s méně kvalitním soupeřem se ještě hodně potrápili, když v samotném závěru dvakrát inkasoval. Přesto si však dokázali po devadesáti minutách na konto připsat zisk tří bodů a zvítězit těsně 3:2.

Domácí vlétli do utkání jako hurikán, když od samého začátku dotírali na obranu Rody. Ta ovšem byla na tento nápor připravena a dlouhou dobu nedovolila Heraclesu žádnou šanci. Ta první přišla po úniku po levé straně hřiště a následném centru do pokutového území. Na ten si nejvýše naskočil Fledderus a hlavičkou vyděsil brankáře Kerkrade, když jeho pokus mířil těsně nad.

Poté ovšem přišla 21. minuta a přímá kolmice na rozeběhnutého Evertona. Ten si pohrál s bránícími hráči a běžel sám na brankáře Castra. Domácí útočník se obvykle v takovýchto situacích nemýlí a ani tento případ nebyl výjimkou, když nekompromisní střelou poslal Heracles do vytouženého vedení.

V samotném závěru první půle se do velké šance dostali také hostující hráči, a to zásluhou dotírajícího Bodora. Ten měl velkou chuť vstřelit branku a hodně to na něm bylo znát. Bohužel pro něj ale nebyl na svůj střelecký pokus dostatečně koncentrován, a tak s jeho střenou neměl brankář Telgenkamp žádné větší problémy.

Přišla na řadu teda druhá půle a s ní další nátlak domácích. Ti nechtěli dopustit, aby hosté náhodou srovnali, a tak okamžitě začali usilovat o brankovou pojistku. Ta přišla v 52. minutě, když se po pravé straně uvolnil Douglas a přesným pasem vybídl ke skórování Dosta. Ten byl na tento úkol připraven a tvrdou ranou zvýšil vedení svého celku na 2:0.

Domácí stále do svého soupeře bušili a další branka byla na řadě. Běžela 74. minuta a drzý průnik Overtooma. Ten se s ničím nepáral a jednoduše prošel přes obranu Rody a technickým pokusem překonal Castra v brance hostů.

Poté ovšem přišel zkrat v domácích řadách, hráči Heraclesu totiž usnuli na vavřínech a dali hostujícímu celku možnost zápas ještě zdramatizovat. Nejprve v 82. minutě, kdy Skoubo našel volného Junkera a ten přesnou ranou snížil na 3:1, a poté dvě minuty před konce řádné hrací doby, kdy se dokázal uvolnit Kah a přesnou trefou změnil stav na 3:2. Hosté už ale více nestihli, a tak se Heracles mohl radovat z vítězství 3:2.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele