základní část, 14. kolo
21.11.2009 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - SBV Vitesse 1:0

Twente zatím hraje skutečně vše do karet. V zápase s Vitesse se už všichni fanoušci smiřovali s hodně nečekanou remízou, když tu kanonýr Bryan Ruiz dokázal šest minut před koncem vstřelit jediný gól utkání a zajistil pro svůj tým další zisk tří bodů. Tentokrát však pořádně vydřený.

Enschede tak splnilo svou povinnost a před nedělními zápasy dokázalo navýšit náskok na své úhlavní nepřítele z Eindhovenu a Ajaxu. Domácí fotbalisté už od začátku ukazovali, že jsou jasným favoritem a během krátké doby si vytvořili řadu zajímavých příležitostí. Nejprve hlavičkoval Tioté přímo do náruče gólmana Velthuizena, následně se podařilo Perezovi z přímého kopu trefit břevno.

Tím však ohrožení brány Vitesse ani zdaleka neskončilo. Velmi aktivní Perez se chtěl v prvním poločase za každou cenu zapsat mezi střelce, a tak to zkoušel z mnoha pozic, ale Piet Velthuizen si s každým jeho pokusem dokázal poradit. Ještě před přestávkou mohlo jít Vitesse hodně nečekaně do vedení. Ke střele se odhodlal Alexander Buttner, ovšem včas zasáhl Boschker a svůj tým podržel.

Také druhý poločas přinesl stejný obraz jako ten první. Twente dlouhou dobu bušilo do obrany Arnhemu, ale stále nevědělo, jak na gólmana Velthuizena vyzrát. Ten dnes přímo čaroval, což předvedl také při střele Tiotého. Krátce na to předvedl další parádní zákrok, když se mu podařilo vyrazit dělovku Ronnieho Stama.

Odpor Vitesse byl nakonec zlomen v 84. minutě. K míči se dostal rychlonohý Stoch, poslal centr do pokutového území, našel neobsazeného Ruize, jenž poslal svou střelu do míst, kde už ani Veltuhuizen nemohl zasáhnout. Tento gól způsobil na Arke Stadion velkou vlnu radosti. Twente tak má po čtrnácti kolech na svém kontě již třicet osm bodů.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele