základní část, 11. kolo
25.10.2009 14:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Twente - FC Groningen 4:0

Twente to letos myslí s útokem na titul skutečně vážně. Ani dnes nedopustilo žádné zaváhání a bez větších problémů zdolalo Groningen. Klub z Enschede tak zatím stále prochází sezónou bez jediné prohry, a i po tomto kole se bude vyhřívat na vedoucí příčce.

Již v úvodu utkání se potvrdilo, kdo bude v tomto utkání diktovat tempo. Twento nijak nezahálelo a velmi brzy se prosadilo po trefě slovenského reprezentanta Miroslava Stocha. Vedení o pár minut později pojistil Dwight Tiendalli. Po změně stran naopak dal konečnou podobu výsledku z penalty Blaise N’Kufo a deset minut před koncem Bryan Ruiz.

Hráči byli na hřišti teprve pět minut, když šlo Twente do zaslouženého vedení. Ve středu hřiště vybojoval míč nevysoký Stoch, potáhnul jej k pokutovému území, vystřelil, a jeho rána z dobrých 22 metrů skončila až v síti. Zanedlouho mohl vedení pojistit zkušený kanonýr Blaise N’Kufo, ale na brankáře Van Loa nevyzrál.

V 22. minutě už ovšem musel hostující gólman přeci jen lovit míč ze své sítě. K odvážnému lobu se odhodlal Dwight Tiendalli, a ten trochu s překvapením skončil až v síti. Své vedení si Twente s přehledem pohlídalo až do přestávky.

A i po změně stran vládlo duelu. Většinu času drželo míč na svých kopačkách, a tak si mohl Groningen nechal zajít chuť na nějaké útočné manévry. Navíc po hodině hry přišla pro hosty skutečně nepříjemná rána. Van Loo stáhl k zemi útočníka N’Kufa, za což si pochopitelně vysloužil červenou kartu.

Navíc zařídil pro domácí penaltu, kterou s přehledem proměnil samotný postižený. Náhradní gólman Luciano byl bez šance. V posledních minutách zápasu se tak řešila už jen otázka, kolik gólů Groningen dostane. Správnou odpovědí byly nakonec čtyři. Deset minut před konce normální hrací doby přesně zakončoval Bryan Ruiz.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 ...NKufo 2, Ruiz 1 ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele