základní část, 15. kolo
29.11.2009 14:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - NEC Nijmegen 2:2

Patnácté kolo holandské Eredivisie proti sobě poslalo dva rozdílné celky. Jako domácí ce představil ambiciózní Groningen a proti němu trápící se Nijmegen. Utkání nakonec skončilo smírně 2:2.

Domácí nastoupili do utkání s jasným cílem zvítězit a svůj plán začali plnit již od samého úvodu. Díky raketovému startu se Groningen již v 7. minutě dostal do brzkého vedení. K míči se dostal domácí Goran Lovre a ten si s míčem rozumí. Pohrál si tak s obránci a přesnou přihrávkou našel volného Matavze, který si se zakončením poradil a domácí rychle vedli.

Poté otěže zápasu ovšem připadly do rukou hostujícího celku. Ten s okamžitě snažil o srovnání kroku s Groningenem, avšak odpor mu kladla dobře zformovaná obrana. Přišla tedy 33. minuta a s ní dobrá individuální práce El-Akchaouiho, který si svým dravým průnikem vybojoval dostatek času na přesnou přihrávku. Tu nasměroval přesně do míst, kde stál Vleminckr, který ranou z první překonal domácího brankáře a srovnal stav na 1:1.

První poločas skončil tedy nerozhodným stavem a rozuzlení mělo přinést druhé dějství. Do toho naskočili aktivněji hosté a také se dočkali zasloužené odměny. Hostující Goossens převzal míč na vlastní půlce a rychlým sólem se ocitl sám před domácím brankářem, kterému nezbývalo nic jiného než zkusit vyběhnout. To také udělal, avšak v pádu zasáhl i útočícího hráče, který neváhal a padl na zem. Rozhodčí tak nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil El-Akchaoui a tvrdou ranou poslal hostující tým do vedení.

Domácí ovšem neváhali a okamžitě své síly vrhli do útoku. Hosté ovšem věděli, co riskují a prakticky v mžiku zareagovali kvalitní obranou. Ta po celou dobu odolávala nakopávaným balonům a snahám o střelu ze střední vzdálenosti. Ovšem přišla 89. minuta a s ní i parádní přihrávka Garcii na rozeběhnutého Pedersena, který krátce před konce překonal brankáře hostů a stanovil tak konečné skóre na 2:2.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele