základní část, 12. kolo
01.11.2009 12:30 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Ajax potupil Feyenoord - vyhrál 5:1

Na otázku, jak zastavit současný Ajax, nenašel odpověď ani na titul pomýšlející Feyenoord. Z Amsterdam arény naopak odjíždí jak zpráskaný pes. Zápas musel dohrát bez dvou vyloučených hráčů, což se pochopitelně promítlo na konečném stavu.

Ajax hned z úvodu potvrdil roli mírného favorita. I když se do žádných vážných situací nedostal, zcela jistě byl nebezpečnější celkem na hřišti. Naopak Feyenoord prvních deset minut zápasu na gólmana Stekelenburga nevystřelil ani jednou. V 13. minutě se však zapotil jeho protějšek Van Dijk, jelikož musel likvidovat tvrdou ránu Emanuelsona z rohu pokutového území.

O deset minut později mohli jít hosté hodně nečekaně do vedení. Stoper Ron Vlaar napřáhnul z dobrých dvaceti pěti metrů a jeho dělovka nakonec orazítkovala tyčku. Toto varování ovšem amsterdamští obránci nebrali dostatečně vážně, a proto se Vlaar zanedlouho dostal do další šance. Hlavička po rohovém kopu mu sice úplně nesedla, i přesto se ale snášela do brány. Stekelenburg tak musel vytasit další zákrok, aby míč chytil.

Na konci první půle Ajax opět ožil a díky velkému tlaku nakonec dokázal překonat Van Dijka. Povedlo se mu to málem již v 41. minutě. To vložil nohu do Emanuelsonova pozemního centru Pantelič a trefil tyč. O pár sekund později centroval pro změnu Pantelič a i přes dotírajícího Bahíu v krkolomné pozici poslal míč do sítě Feyenoordu De Zeeuw. Vzápětí se nechal vyloučit Babovič a Rotterdam tak musel dohrávat o deseti lidech.

A početní převahy Ajax hodně rychle využil. Už ve druhé minutě po změně stran se opřel do míče Urby Emanuelson a nechytatelnou ranou pod břevno zvýšil na rozdíl dvou branek. Gólově se snažil prosadit taktéž Gregory van der Wiel, jenže jeho dalekonosná střela letěla nad. V 55. minutě naopak pálil z voleje po Gabriho hlavičce kanonýr Suárez, avšak jeho pokus se nesetkal s přesností.

V 58. minutě už v podstatě rozhodnul tento duel obránce Gregory van der Wiel. Ten se po gólu z minulého kola zapsal mezi střelce také dnes, když předvedl pěknou akci s Panteličem a poslal míč za záda bezmocného Van Dijka. Ajax ani po tomto momentě ovšem nepřestal hrát, jelikož zničit svého neoblíbeného protivníka rozdílem několika gólů se nepovede každý den.

Ovšem čtvrtý gól zápasu přibyl poněkud nečekaně na konto pro Feyenoord. Dlouhý míč si zpracoval záložník Danny Landzaat a prvním dotekem překonal Stekelenburga. Ajax si ale i přes tuto nepříjemnost závěr zápasu užil. Nejprve pobavil fanoušky pohlednými kličkami Luis Suárez a v 82. minutě zvýšil už na 4:1 středopolař De Zeeuw. V poslední minutě normální hrací naopak sundal k zemi v pokutovém území Suáreze gólman Van Dijk, za což viděl červenou kartu a zařídil pro Ajax penaltu. Tu proměnil samotný postižený.

Autor: Tomáš Honajzer / goal.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
afc ajax

jáá tipujem 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudem troškařit nasazime jim čtverku a jelikož Twente klekne s Rodou a Eindhoven nepřehrá Vitesse jdem po zasluze do čela pěkna fantasmagorie ale proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

jistěěě, jasná 1 pro Ajax, aa taky bych netroškařil, věřim ve 4 gooly v síti Feyenoordu http://www.afcajax.ic.cz/

Reagovat
afc ajax

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 5:1 jsem ke své radosti ani nečekal. Víte někdo, proč nehraje Aissati?

Reagovat
smazaný uživatel

protože ho Jol nestavíí, hrával nalevo, ale tedkom našel asi lepší nariantu, áále tak určo se zas ukáže

Reagovat
AjaxFans

Myslím,že je zraněný nyní.Ale jinak od něj moc možností nedostává

Reagovat
smazaný uživatel

supr a ted naučime odzemok Twente

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele