základní část, 19. kolo
24.01.2010 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - AZ Alkmaar 1:0

Domácí Ajax potvrdil roli favorita a na své půdě si poradil s obhájcem titulu z Alkmaaru. AZ si tak domů odváží porážku v poměru 0:1 a potvrzuje tak, že tato sezona není pro Alkmaar vůbec příjemná.

Utkání začalo přesně tak, jak se dalo očekávat. Oba celky se spíše rozkoukávali a čekali na případné chyby soupeře. Ani jeden z nich však chybu udělat nechtěl, a tak se hrálo spíše opatrně a ve středu hřiště. Jako první se však osmělili domácí borci v dresu Ajaxu. Nejdříve se do statistik utkání zapsal Vertonghen, když z příjemné pozice pouze vyzkoušel hostujícího brankáře.

Neuběhlo mnoho a přišla další šance. Tentokrát však v podání ostrostřelce Suareze, který se díky své individuální kvalitě dostal až do pozice, která volala po brance. Romero však jako brankář hostů nezklamal a podržel tak svůj celek i tentokrát. Poté však začali hrozit i hosté. Blížil se konec prvního poločasu a hodně nahlas o sobě dal vědět hostující Mendes Da Silva. Ten totiž z uctivé vzdálenosti nastřelil břevno a ochozům zatrnulo, když viděly, jak k odraženému míči dobíhá osamocený Ari a střílí směr prázdná branka. Bohužel pro AZ však míč nedokázal ideálně trefit a poslal jej mimo tři tyče.

První poločas tím skončil a diváci se těšili na ten druhý. V tom se měl lámat chleba a taky se tak stalo. Po krátké oťukávané přišla na řadu 63. minuta a s ní i skvělá práce dvojice Suarez a der Wiel, při čemž druhý jmenovaný s ničím neotálel a ranou z voleje poslal domácí do vytouženého vedení.

Hostující útočníci v tu chvíli jako by přišli o střelecký prach a celý tým Alkmaaru spíše zápas vzdal. Domácí celek se uchýlil k bránění, které mu stačilo k tomu, aby odolal závěrečnému mini tlaku ze strany AZ a nakonec se tak mohli radovat z cenného vítězství 1:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
afc ajax

chlapci musime vyhrať 3:1

Reagovat
afc ajax

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Opět velmi slabý a nepřesný souhr zápasu...bohužel je to pravidlem a tak nevím proč se divím

Reagovat
afc ajax

co sa nepáci ?

Reagovat
AjaxFans

Máte tam chybu,gól nedával Vertonghen,ale Wiel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele