základní část, 24. kolo
21.02.2009 18:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

SC Heerenveen - Willem II 3:1

Heerenveen potvrdil roli favorita a v utkání 24. kola dokázal zdolat na své půdě Willem II v poměru 3:1.

Začátek utkání patřil jednoznačně favoritovi, ten se do svého soupeře zakousnul ihned od úvodního hvizdu. Do první velké šance se však dostali hosté a to po prvních deseti minutách hry zásluhou Mohameda Messoudiho. Jeho střela však postrádala mnoho fotbalové kvality. A domácí přišli s rychlou odpovědí na tuto akci. Uběhli necelé tři minuty a do šance se díky své dravosti dostal domácí Paulo Henrique. Ten si nejvýše naskočil na rozehraný roh a bez problému zavěsil.

Domácí poté dominantně vévodili dění na hřišti a hostující celek se jen sporadicky dostával do šancí. Blížil se konec první půle a domácí svůj tlak začínali stupňovat. Běžela 40. minuta a k míči se dostal domácí Viktor Elm, ten naservíroval perfektní přihrávkou brankovou příležitost volnému Kristianu Baku Nielsenovi, který s přehledem překonal hostujícího brankáře Maikela Aertse.

První půle tedy skončila a na řadu přišla půle druhá. Ta začala přesně jako začal samotný úvod utkání, tedy silnou převahou domácího Heerenveenu. První větší šanci měl tedy na svědomá hráč domácích barev, konkrétně Roy Beerens. Ten se svým důrazem dostal až před Aertse a svou střelou nechal hostujícího brankáře vyniknout.

Poté přišla spíše nudná pasáž bez jakýchkoliv šancí. Blížil se tedy konec utkání a závěrečná desetiminutovka pod taktovkou domácího mužstva. Běžela 80. minuta a domácí opět dokázali vyvinout silný tlak na svého soupeře. A okamžitě také přišla odměna. Ještě v 80. minutě se k míči dostal Elm a svým centrem našel Beerense, který zvýšil již na 3:0.

To však nebylo v závěrečné desetiminutovce vše, ale kdo by čekal další branky domácích je na omylu. O slovo se výrazně přihlásili hostující hráči, když po parádní akci zakončil svůj průnik Messoudi a snížil na konečných 3:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele