základní část, 22. kolo
07.02.2009 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Roda JC - Sparta Rotterdam 0:1

Menší překvapení se zrodilo na půdě Rody, kde si všechny tři body díky vítězství 0:1 odvezla hostující Sparta Rotterdam.

Začátek utkání patřil spíše domácímu celku. Ten svou mírnou převahu z úvodu mohl využít již ve 14. minutě, kdy se k míči dostal Jeanvion Yulu-Matondo po výborném centru Marcela de Jonga. Matondo se však své šance spíše zalekl a brankář Cassio jen přihlížel jeho nepřesnému pokusu.

De Jong poté co připravil dobrou příležitost svému celku, udělal chybu na své straně a umožnil tak Spartě jít do dobré příležitosti. Přesněji jeho chyby využil Joey Godee a okamžitě svým střeleckým pokusem vyzkoušel pozornost Brama Castra v brance domácích.

Běžela 28. minuta a k míči se dostal Ruud Knol, ten výborně poslal přihrávku na nabíhajícího Rydella Poepona, který prošel přes bránícího hráče a svou střelou vylekal Castra. Domácí na to reagovali ihned z protiútoku, který vedl Anouar Hadouir. Ten i celou akci zakončil, avšak s jeho střelou si Cassio poradil.

Blížil se konec první půle a do dobré šance se znovu dostal aktivní Peopon. Tentokrát vyzkoušel své střelecké schopnosti z větší vzdálenosti. Ani tato střel však brankovým stavem nepohnula a tak se do kabin šlo za bezbrankového stavu 0:0.

Do druhého poločasu vešli lépe hosté a svou převahu si drželi velice dlouho. Svým vzrůstajícím tlakem nutili domácí k chybám a ke tvrdé hře. Na to doplatil v 78. minutě Eric Addo, který se nechal po druhé žluté kartě vyloučit.

Početní převahy dokázali hosté okamžitě využít. Z přímého volného kopu, který byl nařízen v těsné blízkosti Castrovo branky, vyslal nebezpečný projektil právě aktivní Peopon. Jeho střela tentokrát našla svou cestu do sítě a poslala tak hosty do vedení.

Domácí se již na nic nezmohli a utkání nakonec skončilo těsnou výhrou hostující Sparty Rotterdam v poměru 0:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele