základní část, 8. kolo
28.10.2008 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Roda JC - AZ Alkmaar 0:2

Mounir El Hamdaoui zařídil dvěma brankami v dresu Alkmaaru již šesté vítězství svého týmu v řadě a zároveň ho posunul do čela průběžného pořadí. El Hamdaoui nejprve v prvním poločase otevřel skóre a v závěru toho druhého svou desátou brankou v sezoně definitivně rozhodl o porážce Rody Kerkrade.

El Hamdaoui hýřil aktivitou od začátku utkání. První vážnější střelu si připsal po osmi minutách, tentokrát ho vychytal brankář Bram Castro. Šest minut nato zkoušel z hloubi pokutového území štěstí Graziano Pelle, ale nakonec Castro nemusel zasahovat. Zahrozili také domácí, ale pokus Hadouira kryl brankář Romero, který měl následně štěstí při Saeijsově hlavičce, která mířila přímo do jeho náruče.

Skóre se poprvé měnilo ve 35. minutě, kdy se na správném místě ve správný čas ocitl El Hamadoui. Vše začalo centrem Nicka Van der Veldena, který našel Pelleho, jehož hlavička se odrazila od břevna až k marockému kanonýrovi a ten neměl s doražením žádný problém.

Druhé dějství již bylo plně v režii hostujícího mužstva a druhá uklidňující branka visela ve vzduchu celých pětačtyřicet minut. Rodu ale držel brankář Castro, jenž zlikvidoval pokus Pelleho, který o chvilku později pálil znovu. Tentokrát nad branku. Jedinou a zároveň největší šanci si domácí připsali v 69. minutě, ale proti De Fauwovi zasáhl Romero.

Alkmaar v poslední desetiminutovce vystupňoval svůj tlak, z nějž pramenila dělová rána střídajícího Jeremaina Lense, kterou skvělým zákrokem zastavil Castro. AZ ale stálo útočilo a o chvilku později Van der Velden nastřelil tyč. Branka nakonec ale přeci jen přišla, v 89. minutě. El Hamadoui zužitkoval Lensův centr a přesně zakončil.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele