základní část, 23. kolo
14.02.2009 19:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

PSV Eindhoven - AZ Alkmaar 2:2

Alkmaar měl šlágr kola na hřišti PSV Eindhoven skvěle rozehraný, vedl už 2:0, jenomže ve druhém poločase se dvakrát trefil Danny Koevermans a vykřesal pro PSV malou naději na možnou obhajobu titulu.

Hostující AZ mířilo po brankách Gilla Swertse a Maartena Martense z prvního poločasu za dvanáctým vítězstvím v řadě, ale nakonec se muselo spokojit s pouhým bodem za remízu 2:2, tu PSV vystřelil Koevermans. Přesto má stále Alkmaar na čele tabulky luxusní náskok.

Uběhlo pouze 12 minut a Alkmaar šel zásluhou Stijna Schaarse a hlavičkujícího Gilla Swertse do vedení 1:0. PSV si na svou první šanci musel počkat až do 25. minuty, kdy však Afellayova slabá střela nemohla brankáře Romera ohrozit. AZ slabou produktivitu soupeře potrestalo o dvě minuty později. Demy de Zeeuw si došel pro penaltu, když ho fauloval Jeremie Brechet. Penaltu sice napoprvé chytil brankář Isaksson, ale na dorážku Martense již neměl. Pro Eindhoven byl konec prvního poločasu vysvobozením, když toho v úvodní pětačtyřicetiminutovce příliš nepředvedl a prohrával o dvě branky.

Do druhého poločasu ale domácí vlétli jako jiný tým a krátce po startu byl blízko brance Koevermans. Tentokrát ho ale ještě zastavila tyč. Nizozemský útočník vše napravil ve 49. minutě, kdy si naskočil na Dzsudzsakův centr a hlavičkou snížil na 1:2. Další vzrušení si pro diváky na Philips Stadium přichystal Koevermans až na 83. minutu. Tehdy mu připravil míč Francisco Rodiguez a domácí borec zblízka srovnal. Zatímco domácí fanoušci slavili vyrovnávací branku, AZ se málem opět ujalo vedení. De Zeeuwovu střelu z uctivé vzdálenosti však dobře vytáhl Isaksson a určil konečný stav utkání 2:2.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oba tymy daji gol

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze AZ vyhraje to uz by se do hry mohl dostat Ari ten je rozstrilenej

Reagovat
smazaný uživatel

super PSV, jen tak dál!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele