základní část, 10. kolo
08.11.2008 18:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - PSV Eindhoven 1:0

Peter Wisgerhof se jedinou brankou podílel na tom, že jeho NEC Nijmegen porazil PSV 1:0. Eindhovenskému klubu se v této sezóně moc nedaří, je to další z řady zápasů, kde ztratil body.

Poté co PSV prohrál 0:3 na půdě francouzského Marseille, si hosté dělali naději na body v tomto zápase, ale domácí byli výrazně proti. Vedení se ujali už ve 12. minutě, kdy po rohovém kopu Schoneho prodloužil Sibum a úplně volný Wisgerhof nabídnutou šanci volejem bezproblémově proměnil – 1:0.

PSV měl šanci na vyrovnání už o minutu později, kdy pálil Edison Mendez, ale na jeho střelu byl Gabor Babos připraven a bez problémů ji zlikvidoval. Domácí brankář měl možnost se předvést už o čtyři minuty později, to se snažil zakončovat Dzsudzsak, ale také neúspěšně.

Hosté měli ještě několik brankových příležitostí, ale nedokázali být v zakončení dostatečně důrazní. Proto také převzali ke konci poločasu domácí iniciativu a snažili se vedení ještě zvýšit. Z přímého kopu nebezpečně pálil El Akchaoui, ale Isaksson si poradil, poločas tak skončil 1:0.

Fotbalisté Eindhovenu se na začátku druhé půle snažili dostat svého soupeře pod tlak a donutit ho tak k chybám, pomoci jim k tomu měl i nový muž na hřišti, srbský útočník Danko Lazovič.

Nijmegen se ale pod tlak často nedostával, jelikož hrál velmi rychlý fotbal s minimem ztracených míčů. V záloze hrál skvěle dánský fotbalista Lasse Schön, který vedl většinu akcí domácích.

Do konce zápasu viděli diváci ještě jednu obrovskou příležitost a měl ji právě Lazovič, který mohl PSV zajistit alespoň bod. Při nájezdu na Babose zvolil střelu, která však je proletěla kousek nad břevnem branky domácího strážce. Domácí zvládli i závěřečný nápor a připisují si tak zaslouženě tři body.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
fantomas

NEEEEEC!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele