základní část, 8. kolo
29.10.2008 20:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - FC Groningen 2:2

Fotbalisté Groningenu propásli možnost návratu na vedoucí pozici tabulky, když pouze remizovali na půdě Nijmegenu. Chvíli to dokonce vypadalo, že všechny body zůstanou doma, ale trefa Garcíi minutu před koncem stanovila konečný výsledek zápasu na 2:2.

Hosté se ujali vedení hned po 11 minutách. Přímý kop Seppa de Roovera posunul za záda De Gofferta Berry Powel a krásným volejem vsítil úvodní gól tohoto střetnutí. Domácí vzápětí odpověděli dělovkou Wisgerhofa, kterou vytěsnil konečky prstů brankář Luciano. Brankář hostí se stal vzápětí ústřední postavou svého týmu. O chvíli později totiž zneškodnil také šanci Schoneho a krátce před přestávkou na něj nevyzrál ani El Akchaoui.

Vyrovnání tak přišlo až ve druhé půli. Hned dvě minuty po jejím začátku se míče zmocnil Peter Wisgerhof, pohrál si s obranou soupeře a přesnou ranou do levého rohu srovnal na 1:1. Nijmegenu narostla křídla a druhou branku mohl v 62. minutě zaznamenat po centru El Akchaouiho Beukering, ale trefil pouze boční síť.

Vyloženou šanci na skórování propásl devět minut před koncem český legionář v barvách Groningenu Ondřej Švejdík, který usměrnil perfektní centr Dannyho Holly těsně nad břevno soupeřovy branky. Vzápětí jeho spoluhráči mohli této nevyužité možnosti litovat. V 84. minutě totiž zahrál švédský obránce Granqvist v pokutovém území rukou a sudí bez váhání ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil El Akchaoui a bombou do pravého rohu posunul svůj tým blíže vítězství. Poslední slovo však měli hosté, konkrétně Garcia. Ten si v poslední minutě normální hrací doby našel místo ve vápně a chytrou střelou zajistil dělbu bodů.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele