základní část, 13. kolo
28.11.2008 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Groningen - AZ Alkmaar 0:2

Předehrávka 13. kola nabídla velice atraktivní utkání v podání dvou celků bojujících na špici tabulky a to domácího Groningenu a hostů z Alkmaaru.

Utkání se hrálo ve velice svižném tempu, přineslo dvě branky a první porážku Groningenu na domácí půdě. AZ cestoval na utkání bez mnoha opor, ale přesto dokázali svěřenci Louise van Gaala hrát útočný fotbal. Díky vítězství 2:0, které bylo pro van Gaala jubilejní dvousté vítězství v první lize, se Alkmaar posunul na první příčku a minimálně do zítřka povede holandskou Eredivisie.

Do utkání vstoupili lépe hosté a hned od úvodu diktovali tempo hry. Už v 10. minutě mohl skórovat Ari po volném přímém kopu Bretta Holmana. Ten však trefil pouze zeď a Ari z dorážky jen vyzkoušel pozornost brankáře Luciana da Silvy.

Domácí se v následujících minutách dostali do utkání a ve 20. minutě měli slibnou šanci, když přímý kop Dannyho Holly nebezpečně mířil mezi tři tyče. Brankář AZ Sergio Romero byl ovšem dobře připraven.

O sedm minut později hrozili znovu hosté. Po průniku Stijna Schwarze a jeho křižné přihrávce na volného Davida Mendese Da Silvu se poprvé měnilo skóre. Da Silva nedal svému jmenovci v brance domácích žádnou šanci.

Do druhého poločasu vletěli hosté jako torpéda a hned tlačili domácí do kouta. Zaslouženého zvýšení se dočkali, ale až v 87. minutě, když domácí obránci nechali osamoceného Ariho s míčem na noze v nebezpečné vzdálenosti a ten se z 20 metrů parádní střelou po zemi nemýlil.

Utkání skončilo zaslouženou výhrou AZ 2:0. Druhá Breda teď na něj sice ztrácí tři body, avšak má své utkání 13. kola stále ještě před sebou.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyhra AZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

safra mel sem si jit vsadit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele