základní část, 19. kolo
25.01.2009 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - AFC Ajax 1:0

Ajax padl v Groningenu a na vedoucí Alkmaar ztrácí už šest bodů. Výhru domácím zajistil parádní ranou Danny Holla a ukončil tak pětizápasovou vítěznou šňůru Ajaxu. Groningen naopak díky němu po dvou kolech vyhrál.

Kouč Ajaxu Marco van Basten dnešní střetnutí označil jako zápas, v němž se musí vyhrát, aby se stáhla ztráta na Alkmaar. Mnohem lépe ale začali domácí, kteří si vytvořili první šance. Nejprve pokoušel štěstí Gonzalo Garcia. O chvilku později ten samý hráč centroval, ale na míč nedosáhl Levchenko. První šance Ajaxu přišla až s pokusem Luise Suareze, se kterým však neměl problém brankář Luciano. Také další šanci hostů měl na svědomí Suarez, jenomže úspěšnější byl opět domácí gólman, jenž vytáhl skvělý zákrok. Branka nakonec přišla ve 39. minutě, ovšem na druhé straně hřiště. Koen van de Laak vrátil z levé strany míč do pokutového území přímo k Hollovi, jenž prostřelil brankáře Stekelenburga.

Sedm minut po přestávce unikl groningenské obraně Suarez, ale ani napotřetí gólmana Luciana nepřekonal. Ajax byl nejblíže brance dvacet minut před koncem, kdy Suarez poslal míč De Jongovi, ten přiklepl Vermaelenovi, jehož ránu však zastavilo břevno. O pět minut později mohli domácí pojistit své vedení. To by ale musel Goran Lovre ze slibné pozice trefit branku. Groningen se poté stáhl do obranného postavení a nakonec poslední minuty dohrával v přesile, protože se nechal vyloučit Vertonghen.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krasnej kurz na Ajax, jednoznacny vitezstvi, protoze Groningen je absolutne bezzubej proti velkoklubum. To domaci skore ma jenom kvuli tomu, ze doma porazel Volendam, De graffschaf, Vitesse a Rodu vysoko i prez 3:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele