základní část, 16. kolo
21.12.2008 12:30 CET
0 : 6
(0:2)

Reportáž

BV De Graafschap - AFC Ajax 0:6

De Graafschap potvrdil proti Ajaxu tvrzení, že neumí na celky ze špice tabulky a doma drtivě podlehl 0:6.

Hned od začátku utkání bylo jasné, kdo bude diktovat tempo hry. Diváci se pohodlně usadili a hned v 9. minutě mohli vidět první změnu skóre. Na roh Sulejmaniho si nevýše naskočil Dario Cvitanich a právě on zařídil první branku zápasu.

Na tu druhou nemuselo obecenstvo čekat dlouho. O dvě minuty později se míče zmocnil aktivní Miralem Sulejmani a tvrdou ranou překonal domácího Erika Heijbloka.

Tvrdý nástup Ajaxu po druhé vstřelené brance ustal a zdálo se, jako kdyby gigant šetřil síly. Druhý poločas však toto tvrzení vyvrátil a hned od zahajovacího hvizdu se amsterodamští do svého soupeře znovu zakousli. Pomohla tomu i 35. minuta a v ní červená karta pro Volmera.

Běžela 53. minuta a proti domácím byla odpískána penalta. Na tu se postavil hostující Luis Suárez a s přehledem poslal Ajax do tříbrankového vedení.

Suárez dal o sobě znovu vědět v 62. minutě. Bruno Silva si zpracoval balon a našel svého spoluhráče na milimetr přesně. Ten se s ničím nerozpakoval a bez větších problému přidal do střelecké listiny svůj druhý zásah v zápase.

Ale ani to hostům nestačilo. Urby Emanuelson využil chyby v domácí obraně a ranou z 25 metrů zvyšoval už na 0:5. Debakl byl dokonán a domácí se nedokázali dostal do žádné sebemenší šance.

Aby toho nebylo málo, své druhé branky se dočkal i střelec té první. Cvitanich se postaral o otevření brankového účtu a také o jeho zakončení. Po přímém kopu Sulejmaniho znovu zafungovala spolupráce mezi těmito dvěma hráči a stav byl už 0:6.

Díky drtivému vítězství si Ajax zlepšil chuť, zvýšil sebevědomí a hlavně stáhl náskok AZ opět na tři body.

Autor: Petr Zajíc / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pekna prace ajax, tak to ma byt, masakr i venku

Reagovat
smazaný uživatel

jj len tak dalej a titul je nas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele