základní část, 17. kolo
28.12.2008 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - NEC Nijmegen 1:0

Alkmaar dokázal porazit Nijmegen a upevnil si pozici na čele tabulky. Z pomyslného vrcholku vstoupí do Nového roku také díky Pellemu, jenž dal dnes jedinou branku utkání.

První poločas z větší části ovládlo AZ. Po čtvrthodině hry si připsal první střelecký pokus Kees Luijckx. Míč ale branku minul. Dobré individuální akce v podání El Hamdaouiho využil Stijn Schaars, ale také on pálil vedle. Jediné, na co se NEC zmohlo, byla hlavička Jhona van Beukeringa, kterou lehce chytil brankář Romero. Osm minut před přestávkou mohl otevřít skóre Ari, ale Nijmegen nakonec odešel bez úhony. Domácí útočník s číslem děvět totiž nedokázal Schaarsův pokus usměrnit do branky. Z následného rohového kopu opět hosté utekli hrobníkovi z lopaty, když po El Hamdaouiho střele vykopávali míč z brankové čáry.

Druhá půle navázala na tu první, tedy hru kontrolovalo AZ. Po hodině hry se opět dostal do šance Mounir El Hamdaoui, ale rozhodující branka nakonec padla až čtvrthodiny před koncem. Dembeleho ránu sice vyrazil Babos, jenomže pouze k Pellemu, který neměl problém se zakončením. Nijmegen se na nic většího již nezmohl a odváží si zaslouženou porážku.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele