základní část, 25. kolo
28.02.2009 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Groningen 3:0

Alkmaar nedal šanci Groningenu, přejel ho na domácí půdě 3:0, prodloužil sérii neporazitelnosti a v neposlední řadě navýšil náskok na čele tabulky už na 12 bodů. Manko může ještě zítra snížit Twente.

Domácí nechtěli ponechat nic náhodě a útočili od prvních sekund. Po dvou minutách se po Martensově pasu dostal do velké šance Pelle, ale branku přestřelil. Vše napravil o minutu později, kdy utekl soupeřově obraně a otevřel skóre. V 10. minutě se proměnil Pelle v nahrávače, když našel El Hamdaouiho, jehož vychytal brankář Luciano. Ten musel zasahovat i o minutu později, tentokrát proti střele De Zeeuwa. Ve 28. minutě nejprve připravil míč pro Martense, který přestřelil, Dembele a vzápětí vystřelil sám, ale trefil jen břevno.

Alkmaar ve své dominanci nepolevil ani ve druhém poločase a hned po čtyřech minutách se do šance dostal po Schaarsově trestném kopu El Hamdaoui. Opět ale zklamal. Za tři minuty další šanci zmařil De Zeeuw. Druhá branka pro domácí nakonec přišla v 57. minutě. Schaarsův rohový kop našel Pelleho, který hlavičkou přesně zakončil. Dvacet minut před koncem mohl dát Pelle hattrick, ale na brankové čáře jeho oslavy zastavil Gibril Sankoh. Groningen měl na druhé straně spíše jen náznaky než vážnější šance a utkání nakonec definitivně prohrál v 84. minutě, kdy se trefil Dembele a upravil na konečných 3:0.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Alkmaar válí

Reagovat
smazaný uživatel

To si piš!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele